Danskerne skal vente længere på post

Danskere får dårligere postservice, hvis partierne enes om en aftale, som skal fjerne Post Danmarks minus

Foto: Torben Stroyer
Foto: Torben Stroyer

Danskerne kan regne med at få fem mod nu seks postdage om ugen, ligesom A-post afløses af langsommere B-post, som kan tage tre dage.

Sådan bliver resultatet, hvis partierne tirsdag enes om en aftale om Post Danmark, som transportminister Hans Chr. Schmidt (V) venter.

Det oplyser Socialdemokraternes postordfører, Christian Rabjerg Madsen, som mener, at forhandlingerne er gået i hårdknude.

Han bad fredag ministeren besvare, om regeringen vil ændre momsloven i Skatteministeriet til skade for Post Danmark, som de seneste tre år har haft årlige underskud på 100-150 millioner kroner.

- Regeringen må fremlægge den samlede konsekvens af regeringens politik for Post Danmark. Før vi kan få de svar, er vi ikke klar til at indgå en aftale, siger Christian Rabjerg Madsen.

Socialdemokraterne er klar til at nøjes med fem postdage og ugen og vinke farvel til A-brevet, påpeger han.

- Det er serviceforringelser. Det gør vi for at sikre, at Post Danmark også i fremtiden er en stærk virksomhed, som kan levere den samme service landet over, siger Christian Rabjerg Madsen.

Transportministeren understreger, at aftalen er nødvendig, fordi "Post Danmark taber penge hver dag".

- Man er nødt til at minimere nogle udgifter. Det er helt klart, at nogle ting kommer til at opleves som dårligere. Når brevmængden udvikler sig med et så drastisk fald, så kommer der forringelser, siger Hans Christian Schmidt (V).

Både Dansk Folkepartis postordfører, Henrik Brodersen, og Liberal Alliances Laura Lindahl regner med, at partierne tirsdag enes om en ny postaftale.

- I det store og hele er vi meget enige om, hvordan det skal se ud. Derfor venter vi, at der indgås en aftale på tirsdag, siger Laura Lindahl.

55 kommentarer
Vis kommentarer