Danskerne støtter kræftramte Frederik på Facebook

Knap en million kroner skal indsamles til Frederik, der af det danske sygehusvæsen er erklæret uhelbredelig syg af kræft

(Video: Mogens Flindt)

100 strålebehandlinger, 58 kemobehandlinger og otte operationer gennem ni år. Det er de kedelige tal, der beskriver Frederik Østergaards forløb, siden han blev diagnosticeret med kræftformen germinal teratom i 2006.

I 2009 erklærede det danske sygehusvæsen ham for uhelbredelig syg og gav ham en enkel måned tilbage at leve i. Men ved hjælp af kost, motion, håb og optimisme er han stadig i live og håber nu på at kunne blive behandlet med immunterapi i udlandet.

Terapiformen, som gør, at immunforsvaret geares til at genkende og angribe kræftcellerne samtidig med at svække kræftcellernes evne til at forsvare sig, koster imidlertid 858.000 kr. for ti behandlinger inklusiv uforudsete udgifter.

Se også: Kræftsyge Magnus ramt af SAS-strejke: Kan ikke få sin livreddende behandling

For at få hjælp til at skaffe det høje beløb oprettede Frederik Østergaard den 18. februar en støttegruppe på Facebook, hvor han beder om folks hjælp via donationer. Under to uger efter er der indsamlet 333.233 kr.

- Folk har været så gode til at dele og sprede budskabet. Jeg har fået en fantastisk opbakning fra nær og fjern, siger Frederik Østergaard til Ekstra Bladet.

Udover almindelige pengeoverførsler via netbank og MobilePay er folk i støttegruppen kreative med at sætte ting til salg via auktioner, hvor de indsamlede beløb naturligvis også går til at støtte Frederik Østergaard. Der sælges alt fra øreringe og gavekort til Christopher-sengetøj og fransk/danske ordbøger.

Se også: Rørende indsamling: Massiv støtte til kræftramte Magnus

- Folk, som ingen penge har i slutningen af måneden, sætter ting til salg for at kunne donere penge til mig. Børn laver armbånd og sælger dem, og familier dropper fredagsslikken for i stedet at donere pengene til mig. Det er som at få en stor krammer fra en kæmpe familie, man ikke kender, siger Frederik Østergaard.

Med et indsamlet beløb på foreløbig 333.233 kr. er Frederik Østergaard nu så optimistisk, at han snarest muligt håber at kunne realisere de første dele af behandlingen. Den skal efter al sandsynlighed foregå i USA, da det er det sted i verden, hvor man er længst med erfaringerne inden for immunterapi. Håbet er, at han har fundet det rigtige behandlingssted og har været til den første konsultation inden 1. april.

Se også: TV: Besejrede kræft - se fans hylde i rørende comeback

Der er ikke noget bestemt facit for resultatet af immunterapi. Men med den viden Frederik Østergaard har om behandlingen, er han optimistisk:

- De fleste får en reduktion i deres kræft, da knuderne bliver mindre. Nogle har oplevet at blive helbredt. En reduktion vil dog også være helbredende nok for mig, da den vil give mig mere tid, så jeg måske kan dø af alderdom.

Frederik Østergaard er 35 år, er far til en dreng på seks år og har forældremyndighed over sin lillebror på 15 år.

Besøg Frederiks støttegruppe - KLIK HER.

Læs Frederiks blog om kampen mod kræften - KLIK HER.

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere