Danskernes længere levetid koster dyrt hos ATP

Der skal sættes mange penge af hos ATP, fordi danskerne forventede levetid er steget med et halvt år på få år

Danskernes fælles pensionspengetank ATP kan se tilbage på 2016 med et underskud på 600 millioner kroner. Det oplyser ATP i en pressemeddelelse.

Årets resultat blev 9,3 milliarder kroner i 2016. Men fordi danskerne lever stadigt længere, må der sættes en stor pose penge til side.

Pensionsgiganten har lagt seks måneder oveni sin forventning for medlemmernes levetid i løbet af de seneste fem år. Nu forventes 65-årige medlemmer i gennemsnit at blive 86 år.

- Bestyrelsen har besluttet at reservere yderligere 9,9 milliarder kroner til forbedret levetid, så ATP kan sikre medlemmerne deres livslange pension. Det sker ved at overføre beløbet fra ATP's bonuspotentiale til de garanterede pensioner, lyder det i meddelelsen.

ATP er en tvungen pensionsordning med omkring fem millioner medlemmer. 20 procent af bidragene investerer ATP i aktier og ejendomme for at tjene flere penge hjem til medlemmerne.

I 2016 endte afkastet fra investeringerne på 15,3 milliarder kroner før skat og omkostninger. Det svarer ifølge ATP til et afkast på 15 procent.

En af årets bedste forretninger blev ATP's salg af en portion aktier i Dong Energy, da selskabet gik på børsen. Det gav et afkast på 4,4 milliarder kroner.

- 2016 har været tilfredsstillende for ATP – og for vores medlemmer. Det har været et turbulent år, men alligevel har ATP leveret et godt investeringsafkast, siger ATP's direktør Christian Hyldahl i meddelelsen.

- Resultatet har gjort det muligt for os at forlænge garantierne for Livslang Pension yderligere, da befolkningens levetid stiger mere end forventet, siger han.

ATP's reserver - bonuspotentialet - var ved udgangen af 2016 på 100,5 milliarder kroner.

Medlemmernes samlede formue lyder på i alt 759 milliarder kroner.

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere