Danskernes Parti-reklame på Movia-busser malet over

På siden af Movias busser reklamer for Danskernes Parti, og det har mødt en del kritik. Nu maler politisk organisation budskaberne over, og opfordrer andre til at gøre det samme

Reklamen har været grundlag for både kritik af Movia og Danskernes Parti. Foto: Finans
Reklamen har været grundlag for både kritik af Movia og Danskernes Parti. Foto: Finans

Mandag kunne Ekstra Bladet bringe historien om trafikselskabet Movia, der reklamerer for Danskernes Parti med budskabet om et dansk Danmark. Nu har den politiske organisation Revolutionære Antifascister taget sagen i egen hånd, og viser på en video, hvordan de maler en af reklamerne over med spraymaling.

Politik eller hærværk?
Reklamen fra partiet, der ønsker at stille op til Folketinget, har mødt kritik af flere årsager. Nogle mener, at Movia er dobbeltmoralske, når de tillader reklamen, men fjerner en anden sidste år, fordi den var for stødende.

Se også: Movia i modvind: - Reklamen opfordrer til etnisk udrensning

En anden kritik går på selve reklamen fra Danskernes Parti. Sidstnævnte har fået den politiske organisation Revolutionære Antifascister til at reagere. Mandag lagde de en video på deres Facebook-side, hvor de overmaler budskabet bag på en af bybusserne, der kører med reklamen fra Danskernes Parti. Her opfordrer de andre til at gøre det samme, hvis de ser reklamen i bybilledet.

 - I min optik er de (Revolutionære Antifascister, red.) ikke politiske, de er rent og skær kriminelle, og kun politiske i det omfang, at de er mennesker, der bruger deres ytringsfrihed mod folk, der har et andet syn på samfundet end dem, siger Daniel Carlsen, partileder for Danskernes Parti, til Ekstra Bladet.   

(Artiklen fortsætter under billedet)

Reklamen fra Danskernes Parti, som i går blev malet over. Foto: Privatfoto
Reklamen fra Danskernes Parti, som i går blev malet over. Foto: Privatfoto
 

Blandet reaktion på reklame
På Facebook har flere givet udtryk for, at reklamen på bussen virker stødende, og det samme gav Rasmus Brygger, som er liberal debattør, udtryk for i gårsdagens artikel i Ekstra Bladet:

- Jeg ser reklamen som en opfordring til etnisk udrensning. Det er en uhyggelig ting at se i det danske gadebillede.

Daniel Carlsen kan ikke forstå kritikken af reklamen:

- Det er automatreaktioner, når folk bliver stødt. Jeg tror, at de reagerer, fordi de er forargede over, at vi har ytringsfrihed. Men jeg har svært ved at se, hvorfor det på nogen måde skulle være stødende.

Han kan dog godt forstå kritikken af Movia, og rejser også selv en kritik af, at selskabet skulle tjekke partiets budskab igennem, inden de ville køre med reklamerne:

- Jeg synes, at det er problematisk, at man skal tjekke politiske reklamer ekstra meget for at se, om budskabet er i orden. Det synes jeg, er grundlæggende forkert. Og så synes jeg, at de, der lavede reklamen sidste år (Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, red.), skulle have haft deres ytringsfrihed, siger Daniel Carlsen.

Sdiste år blev denne reklame fjernet fra Movias busser, fordi den angiveligt var for stødende. Foto: PRESSEFOTO, nejtaktilbsp.dk
Sdiste år blev denne reklame fjernet fra Movias busser, fordi den angiveligt var for stødende. Foto: PRESSEFOTO, nejtaktilbsp.dk
 

311 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere