Danskernes tro på den økonomiske fremtid er i top

Forbrugertilliden er i marts på sit højeste siden økonomien buldrede derudaf i 2006

Det gode økonomiske humør er vendt tilbage hos danskerne. Vi ser meget lysere på vores økonomiske fremtid, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Forbrugertilliden var i marts på 13,9 mod 9,1 i februar. Niveauet er højere end gennemsnittet for de seneste seks måneder på 8,8, og tilliden er nu på sit højeste niveau siden den økonomiske vækst buldrede i højeste gear i 2006 og før finanskrisen.

Senioranalytiker i Nordea Jan Størup Nielsen siger, at stigende beskæftigelse får humørbarometret til at at stå på smukt.

- En afgørende forklaring på det optimistiske syn på fremtiden skal findes på arbejdsmarkedet. Her er beskæftigelsen siden midten af 2013 steget med mere end 30.000 personer.

- Denne udvikling har med rette gjort de danske forbrugere markant mindre bange for at blive ramt af arbejdsløshed, og dermed banet vejen for en mere optimistisk vurdering af de økonomiske fremtidsudsigter, siger Jan Størup Nielsen i en skriftlig kommentar.

Danskerne ser optimistisk på både egen økonomiske situation og på landets økonomiske fremtid, hvor væksten så småt er begyndt at bide sig fast.

- Netop den stigende optimisme koblet med en positiv reallønsvækst og en fortsat fremgang i beskæftigelsen ser vi som den afgørende cocktail, der over de kommende år skal trække husholdningernes forbrug højere op, siger Jan Størup Nielsen.

8 kommentarer
Vis kommentarer