Datter ser hjælpeløst med på kamera mens dement mor bliver slået af plejer

Det var et rent tilfælde, at 46-årige Gina Owen opdagede, da plejepersonalet slog løs på hendes syge mor

Denne optagelse, som en 46-årig datter opdagede ved et tilfælde, har nu fået en kvindelig plejer fyret. Foto: SWNS

46-årige Gina Owen fra Kettering i England var helt i chok, da hun så live-optagelsen, hvor hendes demente mor blev slået og råbt af af en kvindelig plejer.

Gina Owen var i færd med at demonstrere det kamera, hun havde sat op derhjemme, til en kunde i den elektronikforretning, hun arbejder i.

'Undskyld'
Da hun så, hvordan plejeren sad i sofaen og slog, råbte ad og hev tæppet væk fra moren, 78-årige Sabina Marsden, smed hun alt, hvad hun havde i hænderne, og skyndte sig hjem for at konfrontere kvinden. Det skriver blandt andre The Sun.

- Jeg ville ikke gøre dig vred. Undskyld, lød det ifølge den britiske avis fra plejeren, 46-årige Stacey George, da hun blev konfronteret af datteren, der kom stormende hjem for at komme sin mor til undsætning.

Optagelserne viser, hvordan den demente kvinde flere gange lægger hånden under sit tæppe, og det er tilsyneladende det, der provokerer plejeren til at slå hende og til sidst hive tæppet fra hende.

 

Hvis jeg havde slået hende var det værre for mig
Stacey George er blevet fyret af plejefirmaet Mega Care, efter optagelserne kom frem i lyset. Hun har indrømmet overgrebet overfor Northamptonshire Police, som har givet hende en advarsel. En straf, som Gina Owen ikke er tilfreds med:

- Hvis jeg havde slået hende (plejeren, red.) den dag, var det blevet langt værre for mig, end det blev for hende, siger hun.

Gina Owen og hendes søster tager sig sammen af moren om aftenen og i weekenderne, men har brug for plejepersonale i dagtimerne. De havde lagt mærke til, at deres mor var sygnet meget hen den seneste tid, men havde først tilskrevet det hendes demenssygdom. Men på et tidspunkt fik de mistanke om, at der var noget galt, og satte kameraet op.

- Ud af de 22 måneder, vi har taget os af Sabina, har dette samme personalemedlem stået for over 96 procent af de samlede besøg, siger Mega Care-chef Winner Lawal ifølge The Sun.

Se den skræmmende, afslørende optagelse i toppen af artiklen.