David Cameron indrømmer: Involveret i Panama-skandale

Storbritanniens premierminister har netop indrømmet, at han gennem sin fars firma er involveret i Panama-skandalen

Storbritanniens premierminister, David Cameron, indrømmer nu, at han har haft aktier i sin fars offshore firma, der har forbindelse til Panama-skandalen.

Det skriver The Guardian.

For nylig dukkede den britiske premierministers afdøde fars navn op blandt millioner af lækkede dokumenter i de såkaldte Panamapapirer, som indeholder oplysninger om klienter i advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Dengang afviste David Cameron, at han ejede aktier eller havde værdier i offshoreselskaber.

- Jeg ejer ingen aktier. Jeg får løn som premierminister, og jeg har en opsparing, som jeg får renter af, og jeg ejer et hus, svarede Cameron på et spørgsmål under en debat om det britiske EU-medlemskab tirsdag.

- Jeg har ingen aktier, ingen offshore midler, ingen offshore selskaber, intet i den retning, forklarede han.

'Han skal gå af'

Presset på Cameron er vokset i de seneste dage. Storbritanniens største oppositionsparti, Labour, har ifølge BBC krævet en kulegravning af oplysningerne fra Panamalækken, herunder også anklagerne om, at Cameronfamilien kan have værdier i skattely.

Det har nu resulteret i indrømmelserne.

David Cameron forklarer dog, at han solgte aktierne for cirka 300.000 kroner, før han blev premierminister.

- Vi ejede 5000 aktier i Blairmore Investment Trust, som vi solgte i januar 2010. De var cirka 30.000 pund værd, fortalte han til ITV News torsdag.

- Jeg betalte indkomstskat af udbyttet, forklarede han i interviewet.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Samfund Cameron afviser at have formue skjult i udlandet

En talsmand i Downing Street, hvor David Cameron residerer, oplyser, at premierministeren vil offentliggøre, hvad han tidligere har betalt i skat.

- Det har taget seks forsøg at få Mr. Cameron til at indrømme det her. Han er nødt til at gå af nu, lyder det fra John Mann, parlamentsmedlem for Labour.

Det største læk - nogensinde
I alt er 11,5 millioner dokumenter om potentielle skatteunddragere lækket fra advokatfirmaet. Der er tale om den største læk om offshore selskaber og skattely nogensinde.

Papirerne har vist, at David Camerons far, Ian Cameron, som døde i 2010, er blandt de titusinder, som er nævnt i de lækkede dokumenter.

Han var direktør i et selskab, der havde hovedsæde på Bahamas, hvor han ifølge nogle meldinger drev et netværk af investeringsfonde i skattely.

Britiske medier skriver, at nogle af Cameronfamiliens penge stadig kan være placeret i skattely.

Her kan du høre om Panama-skandalen

119 kommentarer
Vis kommentarer