Annonce:
Annonce:

'Day Zero' rykker nærmere millionby: Vi er i dyb, dyb, dyb krise

Millionbyen Cape Town står foran en dyb krise, og nu rykker 'Day Zero' nærmere

Her ses Cape Town fra afstand Foto: Alloverpress
Her ses Cape Town fra afstand Foto: Alloverpress
Annonce:
Følg Samfund

22. april er 'Day Zero'

I første omgang havde myndighederne i Sydafrika sat datoen til 29. april, men nu står det værre til, og dagen er blevet rykket en uge frem.

Day Zero nærmer sig med hastige skridt, og det har skabt bekymring i storbyen Cape Town. De er ved at løbe tør for vand.

Ifølge New York Times har en ekstrem tør vinter betydet, at niveauet i byens damme er historisk lavt. Og det ser ud til at fortsætte. I midten af december var dammens vandniveau på 33 procent, og det forventer myndighederne falder til 13,5 procent den 22. april.

Når det sker, så vil indbyggernes vandhaner blive lukket.

Annonce:

- Cape Town kan blive den første store by i verden, der løber tør for vand, og det kan ske i løbet af de næste par måneder. Det er ikke bare en nært forestående krise, men en dyb, dyb, dyb krise, siger professor ved Centre for Environmental Management at the University of the Free State, Dr. Anthony Turton.

I kølvandet på krisen har de sydafrikanske myndigheder gennemført et program, der skal forsøge at afhjælpe situationen. Ifølge det lokale medie Enca sørger 57 procent af befolkningen i byen for at spare på vandet. Det er fremgang i forhold til kun 37 procent i starten af december.

Grænsen for vandforbruget pr. person pr. dag er lige nu 87 liter, men ifølge Huffington Post bruger omkring 200.000 husstande stadig omkring 350 liter vand om dagen, selv om der kun bor få mennesker i husstanden.

- Vi er allesammen fælles om det her, men vi kan kun redde vandet, så længe der er vand at redde, siger borgmester Patricia de Lilles talsperson Zara Nicholson til New York Times.

Der bor 3,5 millioner mennesker i Cape Town, der ligger i den sydvestlige del af Sydafrika omgivet af vand.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Se billederne

Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: