Daytraderens spådom: Glem bitcoin - dette bliver den næste raket

Efter bitcoins eksplosive stigning i 2017, er almindelige mennesker begyndt at købe kryptovaluta. Men hvor kommer den næste gevinst til at ligge?

Erik Bork mener, man skal holde pengene fra bitcoin, men tænke i andre baner. Foto: Ulrik Jantzen
Erik Bork mener, man skal holde pengene fra bitcoin, men tænke i andre baner. Foto: Ulrik Jantzen

Bitcoins værdi er eksploderet i 2017 og i skrivende stund er en enkelt bitcoin 97.000 kroner værd på handelsportalen Coinbase.

Det er dog 29.000 kroner mindre end for blot få dage siden, hvor bitcoins værdi foreløbigt toppede på 125.558 kroner.

Den eksplosive stigning har fået alt fra professionelle investorer til småsparer til at kaste penge ind i jagten på den næste store gevinst.

Spørger man Erik Bork, der er en af de to medejere af internetportalen daytrader.dk og igennem en årrække har beskæftiget sig med daytrading, skal man i 2018 være forsigtig med bitcoin.

I stedet skal man kigge efter alternative kryptovalutaer, hvis man vil forsøge at score den helt store gevinst.

Se også: Bitcoin-konkurrent steg 8000 procent: - Det er håbløst nu!

Disse fem tror traderen på
Daytrader.dk har netop udgivet deres årlige liste med 'nytårsraketter'. En liste med de investeringsobjekter folkene bag daytrader.dk i 2018 forventer, at kunne tjene penge på, hvis man altså investerer i dem nu.

Og efter at kryptovaluta er kommet på alles læber, har Erik Bork og kollegaerne derfor valgt at fokusere på netop denne type investeringer.

- Teknologien bag bitcoin er markant dårligere end nogle af dens konkurrenter. Det tror jeg snart går op for folk og derfor tror jeg, at der snart vil komme en række negative historier om bitcoin, der vil få investorerne til at kaste sig over andre typer krypto, lyder analysen fra Erik Bork.

Han tror i stedet, at de fem meget forskellige typer kryptovaluta Ethereum (Ether), Litecoin, Ripple, IOTA og Monero vil smide store afkast af sig til risikovillige lykkeridere.

Daytraderens nytårsraketter

Nedenfor kan du læse Daytraders nytårsraketter og hvorfor, de er at finde på listen.

Ethereum: Betegnet som ”den næste bitcoin”, men Ethereum er et meget mere ambitiøst projekt end bitcoin. Med mulighed for at bygge ”decentraliserede applikationer” og ”smart contracts” er Ethereum meget mere end sin valuta, Ether, og der kan være adskillige kurstriggere forude i 2018.

Litecoin: Opstod som en forgrening af den oprindelige bitcoin-kode i 2011. Litecoin har fokus på hurtighed og brugervenlighed, og har et særdeles stærkt team omkring sig. Litecoin har potentiale til at komme i centrum, hvis der kommer øget fokus på bitcoins hastighedsproblemer eller splittede team.

Ripple: Med et fokus på at blive stærkest på betaling på tværs af grænser, og at veksle mellem valutaer, har Ripple fat i et potentielt meget stort marked. Ripple samarbejder med en række japanske og sydkoreanske banker om at implementere sin teknologi, og det har yderligere blåstemplet deres kryptovaluta XRP.

IOTA: Lanceret som kryptovalutaen for Internet of things. I modsætning til mange andre kryptovalutaer er den ikke baseret på blockchain, men på en teknologi kaldet ”tangle”. Denne teknologi medfører, at transaktioner kan foregå helt uden gebyrer og på en meget mere skalerbar vis end for eksempel bitcoin.

Monero: Den eneste kryptovaluta, der for alvor tager privatlivets fred alvorligt. På den måde lægger Monero sig op af ”gammeldags” kontanter, hvor det per definition ikke er muligt at se, hvem der er brugt midlerne før dig. Anonymitet på nettet bliver mere og mere aktuelt, og det kan give Monero et løft.

Kilde: Daytrader.dk


Ethereum spås optur
Især Ethereum har Erik Bork et godt øje til:

- Ethereum har virkeligt et stort potentiale. Det er en slags verdenscomputer, de er ved at bygge og oven på den computer, ligger valutaen ether. Her ser vi et stort potentiale i 2018. Jeg tror virkeligt, at det er en af dem, der kan stige eksplosivt i 2018, forklarer han.

Han anbefaler, at man sætter sig ind i de forskellige typer kryptovaluta, før man begiver sig ud i et investeringseventyr, da der er stor forskel på, hvilken teknologi der ligger bag.

Teknologi der bliver altafgørende for, hvilken type kryptovaluta der overlever. Lidt ligesom kampen mellem betamax og VHS i sin tid, som VHS som bekendt vandt.

Eksplosiv interesse
På daytrader.dk har man de seneste uger oplevet en eksplosiv stigning i interessen for krypto-relaterede artikler. Det får Erik Bork til at løfte pegefingren:

- De prisstigninger og fald vi ser på kryptomarkedet, ser man ikke andre steder i verden. Man kan hurtigt score kassen, men man kan også miste alt på et splitsekund. Man skal virkeligt have is i maven og  generelt passe på og se sig sindssygt meget for før man begynder at handle, lyder rådet.

- Man skal ikke have dårlige nerver, når man går ind i det her.

Disclaimer

Skribenten bag denne artikel har købt flere forskellige typer kryptovaluta. Blandt andet bitcoin og ethereum.

Skribenten har investeret pengene som privatperson og investeringen har intet med Ekstra Bladet at gøre.

Denne artikel skal ikke hverken ses som en opfordring til at købe eller sælge kryptovaluta.

197 kommentarer
Vis kommentarer