De deler skæbne med 19.475 andre på årets første dag

Der er ikke meget fejring af fødselsdag for Sian og Bente, som har fødselsdag i dag - folk har altid tømmermænd

Bente Poulsen (tv) og Sian Haack (th) har begge fødselsdag 1. januar. (Privatfoto)
Bente Poulsen (tv) og Sian Haack (th) har begge fødselsdag 1. januar. (Privatfoto)

19.477 personer har fødselsdag på årets første dag. Dagen, hvor også mange har lidt ondt i håret og måske ikke er så friske efter en nytårsaften, der har varet til langt ud på natten.

En af dem, der har fødselsdag 1. januar er Sian Haack. Hun plejer altid at fejre sin fødselsdag nytårsaften og holder derfor fødselsdag natten mellem d. 31. december og 1. januar.

Karsten og Janni tager til Ebeltoft i julen. Kendte Sådan holder de kendte jul og nytår

- Da jeg var yngre, var det ikke så fedt. Men da jeg blev lidt ældre og kunne komme i byen, så har det også vist sig at være en fordel, fordi der er altid er fest natten til d. 1. januar.

- Raketterne er jo for mig, siger Sian og griner. Hun bliver 23 år i dag.

Se også: For Anne og 12.426 danskere er juleaften anderledes

Mange har traditioner
Problemet med datoen er, at mange har traditioner, som skal overholdes, nytårsaften, fortæller Sian. Selv plejer hun at fejre en kombineret fødselsdag og nytårsaften med en venindegruppe fra gymnasiet. Da hun var yngre og boede hos sine forældre, inviterede hun familien og naboer til at spise rester fra nytårsaften d. 1. januar.

- Hvis du frit kunne vælge, ville du så gerne have været født en anden dag?

- Da jeg var lille, ville jeg gerne, men nu synes jeg, at det er meget sjovt. Men samtidig er man ikke helt fri til at gøre det, man gerne vil. Andre ser nytårsaften som noget andet, end hvad jeg gør, siger Sian.

Se også: Fattigjul: Sværere at være enlig far end enlig mor

- Man kan heller ikke invitere til fødslesdagsbrunch, fordi alle har jo tømmermænd. Bonussen er, at hvis man har arbejde, så har man førsteret til at få fri, siger Sian, der til dagligt læser til lærer i Aarhus, hvor hun også bor.

Laver ingenting
En anden, der også har fødselsdag d. 1. januar, er Bente Poulsen. Hun bor i Pandrup i Nordjylland og arbejder som bioanalytiker.

- Jeg plejer at lave absolut ingenting efter en hård jul og et hårdt nytår. Min fødselsdag bliver fejret nytårsaften klokken tolv, og så er man ovre det, siger Bente Poulsen, som bliver 49 år i dag.

Nikita Klæstrup forkæler med dette billede sin fans. (Foto: Alexander Flemming) Danske kendte - 8. nov. 2015 - kl. 15:05 Nikita har fødselsdag: Se hendes frække gave her
Nytårsdag plejer Bente at tage med familien ud at spise brunch. Men selvom hun i dag har det fint med, at der ikke sker så meget på hendes fødselsdag, var det en anden sag, da hun var barn.

- Da jeg var barn, synes jeg, at det var lidt træls. Man kunne aldrig holde fødselsdag på dagen. Det blev aldrig til så meget, siger hun.

31 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere