'De har et dødsønske!'

Der bliver skudt med skarpt fra Trumps Twitter-konto mod Demokraterne, der prøver at vælte ham

- Jeg beder for præsidenten hele tiden, og det fortæller jeg ham. Nu er vi nødt til at bede for hans helbred, sagde en synligt rystet Nancy Pelosi da hun ledsaget af en ræke demokrater havde møde med Trump og hans fæller tidligere på måneden. Video: AP/SNTV

Den amerikanske præsident, Donald Trump, mener, at han møder modstand fra alle leder og kanter, men det kommer ifølge ham selv ikke til at påvirke meningsmålingerne forud for det kommende valg.

På Twitter lægger han i særlig grad ikke fingre imellem, når han taler om sin største politiske modstander.

'Nervøse Nancy Pelosi (demokratisk politiker, red.) gør alt, hvad hun kan for at ødelægge det republikanske parti. Vores meningsmålinger kommer til at vise det præcist modsatte,' skriver han blandt og afrunder svadaen med:

'De (Demokraterne, red) har et dødsønske.'

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Arkivfoto. Foto: DREW ANGERER /Ritzau Scanpix Samfund Trump kræver at mødes med whistleblower i Ukraine-sag

Præsidentens udfald kommer i kølvandet på, at Nancy Pelosi, der er leder for flertallet i Repræsentanternes Hus, og resten af Demokraterne annoncerede, at de går videre med den mulige rigsretssag mod Trump.

Torsdag skal der således være afstemning i Repræsentanternes Hus om, hvorvidt man skal gå videre med sagen.

Falder afstemningen ikke ud til Donald Trumps fordel, risikerer han at skulle i høring om hans forbindelse med muligt magtmisbrug i Ukraine-sagen. Derefter kan der blive indledt en egentlig efterforskning, hvorefter en mulig rigsretssag kan starte.

I sidste ende kræver et flertal i Senatet på to tredjedele, for at Trump kan blive fjernet fra sin position og embede som USA's præsident.

Tidligere præsidentkandidat Mitt Romney er bekymret efter offentliggørelsen af Trumps samtale med den ukrainske præsident. Foto: David Goldman Samfund Romney: Samtale med Ukraines leder er dybt foruroligende

Samfund Trump efter Muellers høring: En god dag for Republikanerne

Donald Trump langer ud efter en gruppe kvindelige, demokratiske kongresmedlemmer og beder dem rejse hjem. Foto: Nicholas Kamm/Ritzau Scanpix Samfund Trump i vild udmelding

327 kommentarer
Vis kommentarer