Annonce:
Annonce:

De kan få gratis vaccine

Folk, der er fyldt 65 at få en gratis vaccination med pneumokokker

Annonce:
Følg Samfund

Fra mandag 15. juni er det muligt for folk, der er fyldt 65 at få en gratis vaccination mod pneumokokker. Tilbuddet skal være med til at sikre, at personer, der er i særlig risiko for at blive smittet med pneumokokker, ikke bliver ramt af sygdommen, mens der endnu er en corona-epidemi.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Pneumokokker er en bakterie, der kan forårsage meningitis, blodforgiftning og lungebetændelse. Vaccinationen er en del af en samlet vaccinationspakke, som regeringen har vedtaget. Pakken har til formål at beskytte personer i særlig risiko under corona-edpidemien mod at blive andre af andre infektionssygdomme.

- Vi ved, at alder og kronisk sygdom har betydning for, hvor sårbar man er over for pneumokokker. Disse grupper er samtidig i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, og vaccination mod pneumokokker skal sikre, at de ikke samtidig rammes af en alvorlig pneumokok-infektion under COVID-19-epidemien, siger overlæge i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg i pressemeddelelsen og tilføjer: 

- Vaccinationen beskytter ikke mod COVID-19, men mod pneumokok-infektion og de alvorlige tilstande, der kan opstå i den forbindelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: