De slipper billigt

Lederen af it-afdelingen i Aalborg Kommune påpeger, at forældrene til Benjamin Mannan, der lavede tre hacker-angreb mod kommunens it-system i vinter, kunne have fået en endnu større regning

– Forældrene betaler altså ikke for vores opgradering af it-sikkerheden i Aalborg Kommune. Erstatningskravet på 25.000 kroner er ene og alene et udtryk for den konkrete udgift, vi havde i forbindelse med det første hacker-angreb i december sidste år.

– Det måtte vi hyre folk fra TDC til at stoppe.

Den nu 14-årige Benjamin Mannan fra Aalborg gav de ansatte på it-kontoret under Aalborg Kommunes skoleforvaltning grå hår i hovedet, da han som 13-årig hackede sig ind kommunens it-system. Nu skal hans forældre betale en erstatning på 25.000 kroner for sønnens fejltrin, som samtidig udstillede kommunens mangelfulde it-sikkerhed. (Foto: René Schütze) Samfund 13-årig drev gæk med Aalborg Kommune

Hardy Pedersen, leder for økonomi- og it-afdelingen i skoleforvaltningen ved Aalborg Kommune, mener ikke, at Annika Mannan, mor til 14-årige Benjamin, der tre gange hackede sig ind i kommunens it-system, har grund til at beklage sig.

– Vi kunne faktisk have sendt en endnu større regning til familien Mannan, siger Hardy Pedersen, der afviser, at Aalborg Kommune bad forældrene om at dysse sagen ned, da de var til møde med it-folk fra kommunen på Mellervangskolen i Aalborg Øst i januar i år.

Med fuldt overlæg
– Tværtimod så havde vi folk fra vores it-kontor ude på skolerne for at fortælle om, hvor galt det kan gå, når der sker et hacker-angreb. Det har da intet at gøre med at dysse noget ned.

Ifølge Hardy Pedersen har Aalborg Kommune brugt et langt større beløb end de 25.000 kroner på at opgradere sikkerheden efter de tre hacker-angreb i vinter.

Svenskeren Gottfried Svartholm Warg er grundlægger Pirate Bay.
(Foto: AP) Krimi Kendt skyldig i Danmarks største hackersag

– Hvis man smadrer ti vinduer, så får man også en regning på det. Hacker-angrebene var ikke et uheld, men skete med fuldt overlæg, og så er det kun fair, at vi forlanger en erstatning, siger Hardy Pedersen.

111 kommentarer
Vis kommentarer