De stod bag Fonas fyrings-kiks: Det er en møgærgerlig tanketorsk

I dag måtte Fona-medarbejdere finde fyresedlen på nettet. Rekonstruktørerne påtager sig det fulde ansvar

De stod bag Fonas fyrings-kiks: Det er en møgærgerlig tanketorsk

Tidligere på måneden kunne Fona fortælle, at de gik i betalingsstandsning. Se klip fra pressemødet her

Det vakte forargelse hos medarbejderne, da Fona i dag meldte ud i en pressemeddelelse, at de drejer nøglen om i 25 af deres 56 butikker og samtidig fyrer 300 af kædens i alt 975 medarbejdere.

Det skete nemlig, før medarbejderne var blevet orienteret. Nu påtager advokatfirmaet Bech-Bruun, der hjælper Fona med rekonstruktionen af virksomheden, sig det fulde ansvar. Det sker i et brev til medarbejderne, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

En kedelig overraskelse
- Det er overordentligt beklageligt, at butikslukninger og opsigelser ved en fejl blev kommunikeret således, at oplysningerne nåede pressen inden ledelsen nåede at orientere jer, skriver Bech-Bruun blandt andet i brevet, som kan ses her.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Det var dette brev, der er sendt til medarbejderne.
Det var dette brev, der er sendt til medarbejderne.

Bruun-Bech tager hele ansvaret
I brevet skriver rekonstruktørerne også, at medarbejderne var klar over, at flere butikker var lukningstruede. Alligevel undskylder de den ubehagelige måde, medarbejderne måtte opdage det på og tager ansvaret på sig.

- At vi i afgørelsens time får kommunikeret detaljerne nogle timer for tidligt, og dermed inden meddelelsen kunne nå rundt til de berørte butikker kan kun bebrejdes os, skriver Bruun-Bech.

Ekstra Bladet har talt med Ole Borch fra Bech-Bruun, der er en af rekonstruktørerne og medunderskriver af brevet.

- Det er en fejl i et presset, stresset maskinrum. Så vi lægger os fladt ned, siger han og forklarer, at de var 16 mand, der har lavet en meget minutiøs tidsplan. Men alligevel havde de ikke fået tænkt nok tid ind til at orientere medarbejderne.

- Det, jeg er ked af, er at de opsagte med rette føler, at det er en hån. Jeg ville selv blive forbandet. De opfatter det som respektløst, og det forstår jeg godt. Men der var ingen arrogante tanker. Det er en tanketorsk, og det er møgærgerligt, siger Ole Borch.