Deadline udløber onsdag: SAS forhandler med piloter

Koncernchef vil ikke kommentere forhandlingerne, men siger, at der er en 'god og konstruktiv dialog'

Den nuværende overenskomst mellem SAS og pilotforeningerne i Danmark, Norge og Sverige udløber onsdag.

Som det ser ud nu, når SAS-ledelsen ikke i mål, inden tidsfristen udløber. I så fald bliver den nuværende aftale forlænget midlertidigt.

Dermed kæmper flyselskabet en ny afgørende kamp med sine piloter efter arbejdsnedlæggelsen i sidste måned blandt de kabineansatte, som ikke ville acceptere nye vilkår, når de skulle flyttes til Cimber, skriver Berlingske.

Forhandlingerne om den nye overenskomst har stået på i noget tid og er foregået i al hemmelighed indtil nu.

Selvom den nuværende aftale kan forlænges midlertidigt, understreger koncernchef Rickard Gustafson, at aftalen skal ændres.

- Vi må konstatere, at vores omverden ændrer sig, og forventningerne fra vores kunder er, at vi kan fastholde lave priser på flybilletter. Vi må tilpasse os. Det er vigtigt, at det lykkes.

- Ellers kan vi ikke følge med i konkurrencen og bliver for langsomme og for dyre. Det skal vi have fjernet, for ellers tror jeg ikke, vi kan klare os i konkurrencen, siger Rickard Gustafson ifølge Berlingske.

En ny aftale er "absolut central" for, at SAS kan nå i mål med besparelserne på 2,1 milliarder svenske kroner (knap 1,7 millioner danske kroner).

- Det handler om at fjerne kompleksitet i aftalerne, som kun er vokset i omfang i årenes løb, men aldrig blevet forsimplet, siger Rickard Gustafson.

Står det til ham, skal piloterne arbejde længere om sommeren og holde mere fri om vinteren, for at selskabets udgifter og omkostninger passer bedre sammen.

Han peger på, at de strikse krav i den nuværende overenskomst i forhold til blandt andet hotelovernatninger til piloterne er meget dyr for SAS.

Hotellet skal blandt andet svare til førsteklasse og leve op til visse krav om beliggenhed.

1 kommentar
Vis kommentarer