Debatten raser: Stop klapjagten på rygerne!

Ny undersøgelse om generne ved naborøg satte sindene i kog

Generne ved naborøg blev heftigt debatteret på grund af en ny undersøgelse torsdag. (Foto: Polfoto).
Generne ved naborøg blev heftigt debatteret på grund af en ny undersøgelse torsdag. (Foto: Polfoto).
Følg Samfund

Det gik bestemt ikke ubemærket hen, da en ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed, i dag blev offentliggjort.

Ifølge undersøgelsen har 14 procent af beboerne i etageejendomme inden for de seneste 14 dage været generet af naboernes tobaksrøg.

Artiklerne om undersøgelsen er dagen igennem blevet flittigt kommenteret på Ekstra Bladets Facebook-profil og på nationen! hvor bølgerne er gået højt.

Selv om meningerne er delte, fik rygerne overraskende støtte fra mange ikke-rygere, der mener, at klapjagten på den hårdt prøvede gruppe, er gået over gevind.

Vi bringer her et udsnit af debatten fra Facebook og nationen! Giv din mening til kende i debatten under denne artikel - eller KLIK HER for at debattere generne ved naborøg.


Ekstra Bladet TV har tidligere undersøgt, hvor nemt det er for en 15-årig at købe cigaretter og hermed bryde loven (indslag sendt den 26. november 2014 / reporter: Caroline Clante)

Læs den oprindelige artikel her: Naboens cigaretter hænger i gardinerne

Udsnit af debatten indtil nu:

Irene Thaulov Nielsen: Hvornår stopper klapjagten på rygerne? Venlig hilsen en IKKE ryger

Kim Pan: Det må simpelthen være en privat sag, om man ryger, og dermed også ryger i ens hjem, også selvom det er lejet, det skal hverken andre eller boligforeninger bestemme. PS. Ikke ryger.

Inger Rebsdorf: STOP dog den hetz mod rygere - er det bedre når alkoholikere og andre også nyder det de gerne vil - hvorfor skal man forfølges om dette og hint bare for at få opmærksomhed - lad os da leve det liv der passer hver især !!!! er selv ikkeryger og i dag tager de fleste hensyn og går ud og ryger -STOP DET !!!!

Lena Holmgaard Jensen: Nej selv om nabo røg er irriterende må man sgu efterhånden til at tage sig sammen, så er det heller ikke værer. Man kunne jo bede naboen ryge på den anden side hvis det er generede. ( og ja jeg har også siddet i min stue og Kunnet lugte naboens cigaret røg, ikke specielt lækkert men så må jeg jo lukke vinduet de 7 min det tager at ryge den cigaret. . Ve efterhånden ikke hvad det er for et land vi lever i længere

Dorthe Pedersen: Ryger ikke selv men har da aldrig hørt noget så latterligt hvis rygere ikke må ryge hjemme hos sig selv hvor skal de så ryge efterhånden der må være grænser for hysteriet hvad bliver det næste?

Maria Melsted: Fantastisk løsning lad os dele os op. Dem der lugter i en opgang, ryger i en anden opgang, ikke ryger i en tredje opgang og udlændinge i en fjerde opgang, de egoistiske mennesker i en femte opgang. Hvad blev der med det er et frit land vi lever i?

Merete Koertz Andersen: Hvad med os der ikke kører bil eller det offentlige, skal det også forbydes, fordi "os" der cykler ikke kan døje bilosen og som samtidig er sundhedsskadeligt? Hvad med jer der flyver på ferie, skal det også forbydes fordi det stinker og er sundhedsskadeligt? Hvad med jer der tager bad i parfume, skal det også forbydes, fordi det stinker? Hvad med jer der bruger krydderier så som karry m.m. som får HELE opgangen til at stinke, skal det også forbydes? Osv.

Camilla L.J. Olsen: Jeg er ikke ryger og folk får heller ikke lov til og ryge i mit hjem, de må gå ud på altanen - men det er også MIT hjem . Folk skal have lov til og ryge i deres eget hjem. Nu må det snart stoppe. Synes det er ok restauranter osv er blevet gjort røgfrie, men synes sgu det her forslag er helt ude i hampen.

Carsten Emil Nielsen: Jeg gør hvad det passer mig i mit eget hjem så længe det er mig der betaler huslejen! Længere er den ikke!!!

Belinda Maria Helleberg Hansen: Det da ik værre end når man har andres mad stank i sit hjem evt, . Folk er helt hysteriske med ryger ...

Camilla Nielsen: Jeg synes vi alle skal være her, ja det selvfølgelig klamt at det sætter sig i gardinerne, men helt seriøst! Vi må ik ryge på stationer, eller på rastruaner, men i vores eget hjem må vi sgu da selv bestemme!

Joan Frederiksen: Slap dog af en gang hysteri , og stop den jagt efter ryger, hvad bliver det næste ?, at de fede æder chips og genere med deres poser ?, gud fader bevares , folk styre vel selv deres liv.

Nancy Nielsen: Kæft Mann! Hvad bliver det næste, når folk igen keder sig og den jagt har lagt sig.?!

Er helt med på rygeloven. Den er mere end fair. Men INGEN skal blande sig i om der bli'r røget i mit hjem eller ej. Hell No!

Der er snart kun plads til rige og helsefreaks i det her land.! For der bli'r sgu kørt en heftig heksejagt på snart alle der ikke passer ind under de kategorier.!

Claire Skanderup: Er man helsefreak fordi man ikke ryger? Og ikke vil være passiv ryger? Mit problem er at naboen skåner deres eget hjem ved at ryge på altanen. På den måde ryger alt røgen ind i min stue. Er det fair at jeg bliver passiv ryger i det hjem, som jeg betaler for at bo i?

Anders Sigersen Jensen: Jeg er meget ambivalent.. For selvfølgelig må folk ryge i eget hjem, men hvis det samtidig betyder at de har retten til at fylde min lejlighed med røg, så synes jeg det er Synes det er problematisk.. Det er trods alt rygeren der har en fuldkommen unødig vane.. Jeg foreslår at rygeren har pligt til at betale et udsugningssystem til sin lejlighed, der kan holde undertryk i lejligheden, og dermed undgå at røgen siver ud..

Vivi Lehmann Nejst: Jeg er ikke ryger og hader røg. men nu er det for meget med det hysteri

Carsten A.: Rygerne er en stor belastning i samfundet. En ting er at de lugter, men de er også en økonomisk byrde. Og nej, den afgift der ligger på cigaretter, kan ikke dække de udgifter der følger med sygdomme som er relateret af cigaretter. Så hvis rygerne ikke kan lide lugten i bageriet, så flyt til et andet land hvor der er højere til loftet. Et godt bud er Sahara.

Steffen E.: Typisk kommentar fra en ryger, "kan du ikke tåle mosten, kan du bare smutte". Øvhørn til dig :-(

Jeg lider selv af multiallergier og har levet i en privat boligforening ejet af pensionskassen for en bestemt faggruppe. Der har været en streng rygepolitik, men har intet betydet, da ingen af opgangens 47 beboere røg. Så overtog en anden boligforening ejendommen, og så skal jeg da ellers lige love for, at der kom andre boller på suppen. I stedet for ældre og stille og rolige studerende, flyttede nu unge folk ind, udover at de har en anden tilgang til nat og dag, så er de stort set alle rygere.

Jeg er herefter dagligt blevet chikaneret af røg, f.eks. er det umuligt at lufte ud i lejligheden før sengetid, da det oser op med kvalm og billig cigaretrøg fra begge altaner. Når man kommer hjem, lugter lejligheden mærkbart af røg, på trods af at vi aldrig selv har rygere på besøg.

Jeg har som følge heraf haft en del sygedage og overvejer nu kraftigt at flytte, da det ikke har hjulpet at forsøge med den venlige og direkte tilgang overfor mine nye naboer, og da husreglementet samtidig er ændret efter ejendommens nye ejere har taget over.

Det er ærgerligt, da det ellers er rigtig dejligt sted, jeg har boet de seneste 9-10 år.

Så selvfølgelig er det da mig, der skal vige pladsen for de nye beboere, 'hvis jeg ikke kan lide lugten i bageriet'.

Temmelig brovtende holdning.

J-H:  Det her handler ikke primært om tal eller penge, men om at rygning er det eneste misbrug, der påvirker andres helbred.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+