Delta aflyser studenterfest: - Det er lidt mærkeligt

En hel klasse med studenter er blevet sendt i isolation, fordi de er tredje led til en smittet med Delta-varianten

Forstå Delta-varianten.
Følg Samfund

8803 personer er bedt om at gå i isolation som følge af knap 400 bekræftede tilfælde med Delta-varianten.

Nogle af dem er den tidligere 3.U klasse fra Rysensteen Gymnasium, der alle er tredje led til en Delta-smittet.

Da komikeren Mette Frobenius' datter Sofie torsdag 29. juni skulle holde stor fest for den dimitterede klasse, tikkede den dårlige nyhed ind.

- Vi havde pyntet op, vi havde købt ind og glædet os helt vildt. Klokken 14 tikkede der en sms ind på Sofies telefon om, at hun skulle isolere sig. Det var simpelthen så ærgerligt, vi kunne næsten ikke have det, fortæller Mette Frobenius til Ekstra Bladet.

- Hun havde været på studentervogn med en, hvis veninde har fået Delta-varianten. Sofie har det ikke. Hende fra klassen har det ikke, men det har veninden. Så Sofie må ringe og aflyse den største fest i hendes liv indtil videre for alle hendes venner. Det er pisse ærgerligt.

Mette Frobenius har delt en video af det tomme festlokale på hendes Facebook-profil. Artiklen fortsætter under opslaget...

Hele 3.U skal derfor i isolation ifølge sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

- Jeg har valgt ikke at stille spørgsmålstegn ved det (retningslinjerne for isolation red.). Jeg ved ikke nok om den her Delta, men jeg synes, det er mærkeligt, at man bliver smittet af en, der har været i nærheden af en, men jeg ved ikke nok om det, siger Mette Frobenius.

Artiklen fortsætter under billedet...

Mette Frobenius er ærgerlig over aflysningen, men festen er udskudt til en anden dag. PRIVATFOTO
Mette Frobenius er ærgerlig over aflysningen, men festen er udskudt til en anden dag. PRIVATFOTO
 

Kryptisk svar fra sundhedsmyndighederne
Sundhedsmyndighederne ville ikke direkte fortælle, om man overvejer at sløjfe isolationskravet for tredje led til Delta-smittede, da Ekstra Bladet torsdag spurgte Styrelsen for Patientsikkerhed og Sundhedsstyrelsen, om man overvejer at droppe forsigtighedsprincippet.

Mette Frobenius fortæller, at selvom hun synes forsigtighedsprincippet virker lidt mærkeligt, kan det være det hele værd.

- Hvis det er det, der gør, at vi ikke skal lukke ned om en måned igen, så vil jeg gerne tage den hårde tur nu, siger hun.

Mette Frobenius fortæller, at Sofie og resten af 3.U under isolationen har holdt en fest over Zoom. Hun lover dem en ordentlig fest, når de er ude af isolation.

- Sofie har rykket festen til 5. august. Jeg har virkelig ondt af 3.U, og jeg lover, at vi kommer til at holde en god fest for dem, slutter Mette Frobenius af.

OVERBLIK: Det ved vi om Delta-varianten

Selvom smittetallene falder, og flere bliver vaccinerede mod coronavirus, er myndighederne i flere lande bekymrede for udbredelsen af den indiske coronavariant, der også er kendt som Delta-varianten.

Myndighederne vurderer, at varianten både er mere smitsom og mere modstandsdygtig over for vacciner.

Her er et overblik over varianten og dens udbredelse i Danmark:

* Delta-varianten, der første gang blev fundet i Indien, er opdelt i undergrupper. Her blev B16172 til Delta, mens B16171 har fået navnet Kappa.

* Myndighederne holder særligt øje med Delta-varianten, der betegnes som mere smitsom end de andre coronavarianter. Den ser også ud til at øge risiko for indlæggelse.

* Ved fund af coronavarianten er det ikke kun nære kontakter, men også nære kontakters nære kontakter, der skal isoleres og testes.

* Varianten blev første gang fundet i Danmark 2. april 2021.

* Vaccinerne mod covid-19 ser ud til at være effektive mod Delta-varianten. Men hvor beskyttelsen mod andre varianter indtræder allerede kort tid efter første vaccinestik, skal man være fuldt vaccineret med to stik, før man opnår en tilsvarende beskyttelse mod Delta-varianten, udtalte Tyra Grove Krause, faglig direktør i Statens Serum Institut, tirsdag.

Kilde: Statens Serum Institut

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind