Deltog i Løvens Hule: Sådan går det i dag

Jesper og Mikkel fik skaffet tre millioner i første sæson af TV-programmet Løvens Hule

Jesper Hvejsel og Mikkel Harden Salling scorede tre millioner i første sæson. De har siden programmet haft stor succes. Foto: DR
Jesper Hvejsel og Mikkel Harden Salling scorede tre millioner i første sæson. De har siden programmet haft stor succes. Foto: DR

I første sæson af programserien 'Løvens Hule' skaffede de to iværksættere fra Århus Jesper Hvejsel og Mikkel Harden Salling tre millioner kroner til deres virksomhed Firtal Group.

Ifølge Jesper Hvejsel har det været positivt at deltage i TV-programmet.

- Vi er blevet bedre til at tænke større. Før var forretningen drevet af to gøglere, der kun kunne tænke et år frem. Nu tænker vi ti år frem, siger Jesper Hvejsel til Ekstra Bladet.

Christian Stadil købte sig ind i virksomheden med to millioner for 10 procent ejerskab, mens Tommy Ahlers og Jesper Buch hver i sær lagde en halv million i virksomheden for 2,5 procent ejerskab hver. Jesper Hvejsel fortæller, at ud af de tre investorer er det Christian Stadil, der har mest at gøre med forretningen. Og det har gavnet virksomheden at have hans navn med.

- Hvis Christian Stadil ringer, så tager man telefonen. Og hvis vi skal have fat i nogen, så kender Christian alle, fortæller han.

Du kan læse mere om, hvor meget de fem 'løver' fra programmet selv er værd her:  I EKSTRA kan du læse, hvor meget de fem 'løver' selv er værd. Foto: DR Samfund Mød 'Løverne' fra TV: Så meget er de selv værd

Vækst på 100 procent

De to iværksættere bad i første omgang om én million for ti procent ejerskab i deres virksomhed og produkt Razorpit, men de tre investorer endte med at lægge sammenlagt tre millioner for ejerskab i hele holdingselskabet, som primært består af en række webshops.

Ifølge Jesper Hvejsel har firmaet siden deltagelsen i programmet haft en vækst på 100 procent.

- I 2015 havde vi en omsætning lige under 40 millioner, og i 2016 ligger vi på 80 millioner, fortæller han.

Det er ikke muligt for Ekstra Bladet at se omsætningen i firmaets offentlige regnskaber, men til sammenligning er brutto fortjenesten i firmaet Firtal Web fordoblet.

Der er ét men

Men de to iværksættere har også skulle holde tungen lige i munden siden investorerne eller løverne, som de bliver kaldt i programmet, trådte ind i firmaet.

- Man skal lige vænne sig til, at mange trækker i en. Man kan hurtigt miste fokus på egen forretning. Det er sjovt at være i pressen, holde taler og oplæg, men man kan hurtigt glemme, at man skal virksomheden til at løbe rundt, fortæller Jesper Hvejsel.

Jesper Hvejsel fortæller, at de er glade for at have medvirket i 'Løvens Hule'. Ellers havde de heller aldrig fået et samlet møde med de tre investorer. Der er dog ét men.

- Hvis jeg skulle gøre en ting om, så havde jeg holdt på en højere pris. Virksomheden var mere værd.

18 kommentarer
Vis kommentarer