Demonstranter skabte kaos i lufthavnen: Brød gennem grænsekontrol

DSB blev nødt til at tømme både tog og perron for at tjekke passagernes id-papirer igen

Der var pres på i lufthavnen, fortæller Tony Bispeskov, informationschef hos DSB. (Foto: Thomas Borberg)
Der var pres på i lufthavnen, fortæller Tony Bispeskov, informationschef hos DSB. (Foto: Thomas Borberg)

DSB måtte indstille togtrafikken fra Danmark til Sverige lørdag aften. Togene var indstillet i cirka 30 minutter. 

Det skete, fordi det lykkedes flere demonstranter at bryde igennem den sikkerhedskontrol, som er opstillet i Københavns Lufthavn, efter at der er blevet indført grænsekontrol i Sverige.

Paradoksalt nok demonstrerede danske og svenske aktivister mod den svenske regerings beslutning om, at de rejsende mellem Danmark og Sverige skal vise id-papirer.

Der foregik en demonstration i Københavns Lufthavn mod Sveriges kontrol af passagernes id-papirer. (Foto: Rumle Skafte) Samfund - 9. jan. 2016 - kl. 18:02 Demonstranter stoppede togdriften til Sverige

To afgange blev aflyst. Et tog klokken 17.46 og et 18.06.

- Togene bliver aflyst, fordi nogle demonstranter bryder igennem security, som bliver varetaget i Københavns Lufthavn ved spor 1. På den baggrund kunne vi ikke længere være sikre på, at dem, der nu havde passeret kontrollen også havde den gyldige id, som de skal have, siger Tony Bispeskov, informationschef hos DSB, til Ekstra Bladet.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Hvis én eller flere personer havde nået til Sverige uden id, kunne DSB risikere at få en bøde på 50.000 kroner pr. person uden gyldigt id.

- Vi tømte toget og perronen for at være sikre på, at dem der nu kom igen, havde den rigtige id, og det tog lige lidt tid, inden vi sammen med politiet fik styr på situationen derude.

Togtrafikken kører på normal vis igen lørdag aften lidt før klokken 20.00.

- Kunne man frygte, at det også kunne ske en dag, hvor der ikke er demonstration?

- På vegne af de pendlere og kunder, som det her generer, så håber jeg det naturligvis ikke, siger Tony Bispeskov.

 

Blandt demonstranterne er højrefløjsaktivister. (Foto: AP) 112 - 9. jan. 2016 - kl. 17:06 Politi skød med vandkanoner: Flere end 1500 demonstrerede i Köln

Man ved ikke, hvor mange demonstranter der lykkedes med at trænge igennem sikkerhedskontrollen. Indtil videre er Tony Bispeskov ikke bekendt med, at det skulle få nogle konsekvenser for de demonstranter, der prøvede at rejse uden id-papirer.

Lørdag eftermiddag mødtes aktivister fra Danmark og Sverige i lufthavnen for at vise deres modstand mod den svenske beslutning om, at man skal vise id-papirer for at kunne komme fra Danmark til Sverige.

Det er ikke første gang, at en passager snyder id-kontrollen. Den 5. januar talte Ekstra Bladet med Niels Paarup Petersen, der kom igennem kontrollen med et tre år for gammelt pas.

1 af 2 Nogle demonstranter fik standset tog-trafikken, fordi de rejste uden id. (Foto: Rumle Skafte)
2 af 2 Der var pres på i lufthavnen, fortæller Tony Bispeskov, informationschef hos DSB. (Foto: Thomas Borberg)
200 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere