Demonstranter trodser forbud med protest i Hongkong

Lørdag gik tusindvis på gaden som modsvar til et voldeligt angreb i sidste weekend på en station i Hongkong

Tusindvis af demonstranter i Hongkong har lørdag trodset et politiforbud og marcheret i gaderne gennem en by nær grænsen til Kina.

Protesten er iværksat som et modsvar på et angreb på demonstranter, som angiveligt blev udført af Triaderne, der er en mafialignende kinesisk bande.

Angrebet fandt sted sidste søndag ved metrostation i Yuen Long i Hongkong. 45 blev såret - heraf én kritisk.

Billeder og video fra stedet viser en gruppe personer klædt i hvidt, der med metalrør og træpæle går til angreb på demonstranter og andre ved stationen.

Den planlagte protest lørdag blev forbudt af politiet med den begrundelse, at myndighederne frygtede gengældelsesaktioner mod borgerne i området.

Alligevel gik en stor folkemængde på gaden ved metrostationen lørdag eftermiddag lokal tid. Politiet var i området, men holdt sig på afstand.

Omkring en uge efter angrebet på metrostationen er 12 personer blevet fængslet. Ni af dem skal have tilknytning til Triaderne.

Hongkong har været præget af massive protester siden juni. Demonstrationerne begyndte mod et lovforslag, som vil betyde, at indbyggere i Hongkong kan udleveres til retsforfølgelse i Kina.

Kritikere og modstandere af forslaget har lagt vægt på, at det potentielt kan åbne for flere domme af politisk karakter.

3 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere