Demonstration lukker dansk-tysk grænseovergang

150 demonstranter lukkede lørdag eftermiddag en dansk-tysk grænseovergang

Her kan du se billeder fra demonstrationen, der har lukket grænsen. (Video: Anders Brohus)

Mere end 150 demonstranter blokerede lørdag en dansk-tysk grænseovergang, mens de råbte 'Asyl til alle - luk grænsen op'.

De fremmødte demonstrerede mod regeringens grænsekontrol, hvilket fik politiet til at spærre grænseovergangen kortvarigt.

- Da der var tale om en ikke-anmeldt demonstration, var vi selvfølgelig nødt til at tage vores forholdsregler og sikre, at demonstrationen ikke gik ud over andre, siger vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Jan Lambertsen, til Ekstra Bladet.

- Vi har haft en god dialog med aktivisterne, og der var intet optræk til ballade, understreger han samtidig.

Se video fra stedet her. (Video: Anders Brohus)

Andreas Fey havde taget turen fra Aarhus for at deltage i demonstrationen.

- Det er en manifestation mod regeringens flygtninge- og grænsepolitik. Med demonstrationen i dag håber vi på at åbne danskernes øjne, fortalte han.

Demonstranterne mødtes ved Padborg station klokken 14. Herfra gik i snevejr de cirka fire kilometer til Kruså.

Politiet valgte at lukke grænsen til Tyskland via Kruså, og de mange bilister blev derfor omdirigeret til nærliggende grænseovergange.

- Vi spærrede grænsen kortvarigt for at sikre, at bilister ikke blev fanget mellem politi og demonstranter, forklarer Jan Lambertsen.

Grænsekontrol forlænget

I kølvandet på svenskernes id-kontrol indførte regeringen 4. januar midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tysk grænse.

- Grænsekontrol skal bidrage til, at myndighederne har det bedst mulige overblik over tilstrømningen af udlændinge sydfra og give mulighed for, at de udlændinge, der ikke ønsker at søge asyl, kan stoppes på grænsen og nægtes indrejse i Danmark, forklarede statsminister Lars Løkke Rasmussen dengang.

Den midlertidige grænsekontrol er siden blevet forlænget, og det er blevet kritiseret flere steder fra - blandt andet fra politiet selv.

- Det er et presset politi, der bliver endnu mere presset og det skal ikke lyde som en tudekiks fra min side. Vi skal selvfølgeligt løse den opgave vi bliver stillet, men lige nu er politiet presset.

- De mange arbejdstimer koster nedslidning og skilsmisser, har formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, tidligere udtalt til Ekstra Bladet.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
451 kommentarer
Vis kommentarer