Demonstrationer efter dom: I fængsel for at angribe betjent med sine bryster

Det har udløst demonstrationer, at 30-årige Ng Lai-ying skal tre måneder i fængsel i Hong Kong

(Modelfoto: Colourbox).
(Modelfoto: Colourbox).

Afgørelsen har udløst både protester og demonstrationer, men dommen står fast.

30-årige Ng Lai-ying skal tre og en halv måned i fængsel i Hong Kong. Hun er dømt for at angribe en vicepolitiinspektør med sine bryster.

Det voldsomme overgreb mod den stakkels repræsentant for ordensmagten skete i marts måned under en demonstration mod kinesiske immigranter, som de lokale i Hong Kong mener ødelægger deres handelsliv.

Se også: Atletikstjerne: Mine store bryster stopper mig

Ng Lai-ying hævder selv, at vicepolitiinspektøren tog hende på brysterne, mens han forsøgte at rive hendes taske fra hende. Ifølge ordensmagten, samt sagens dommer, havde den 30-årige kvinde dog brugt sine bryster som 'et våben' og dermed begået et overgreb mod inspektøren.

 

Demonstranter er gået på gaden i Hong Kong i protest mod politiet. (Foto: Polfoto).
Demonstranter er gået på gaden i Hong Kong i protest mod politiet. (Foto: Polfoto).
 

Dommen har fået demonstranter på gaden i Hong Kong. De er bange for at den er udtryk for at myndighederne forsøger, at sætter en stopper for kvinders ret til at medvirke i demonstrationer:

- Det er en absurd dom. Hvordan kan bryster blive betragtet som et våben? Vi er rasende, men også bange for at man forsøger, at sætte en stopper for kvinders ret til at demonstrere, forklarer aktivisten Ng Cheuk-ling til AFP.

8 kommentarer
Vis kommentarer