Den årlige liste: Her er klodens rigeste

Det amerikanske Business magasin 'Forbes' er netop kommet med deres årlige liste over klodens rigeste

Bill Gates er stadig den rigeste mand på kloden. (Foto: AP)
Bill Gates er stadig den rigeste mand på kloden. (Foto: AP)

På trods af lave oliepriser og finanskrise, så fortsætter de riges formue med at stige og stige. Den samlede formue blandt de rigeste milliardærer på hele kloden steg fra 6,4 billioner dollars og til 7,05 billioner. Det skriver det amerikanske magasin Forbes, der hvert år udgiver en liste over de rigeste mennesker i verden.

Ikke overraskende er Bill Gates stadig den rigeste mand på denne jord. Det har han været 16 gange ud af de sidste 21 år. Til gengæld er der en ny nummer to, som er den mexicanske Carlos Slim Helu, der erobrer pladsen tilbage.

Profilen på de mennesker, der er nogle af dem med de største formuer, har ændret sig. Der er nemlig flere af dem, der bliver yngre og yngre. Det er blandt andet Facebook's Mark Zuckerberg, som er hoppet fem pladser op til nummer 16 på listen. Den yngste på listen er den 24-årige Evan Spiegel, der er en af stifterne af app'en 'Snapchat'. Den yngste kvinde på listen er den 31-årige Elizabeth Holmes, som kører firmaet Theranos, der tester blod.

En af de største tabere på årets liste er Rusland, som tidligere havde 111 landsmænd på den fornemme liste. Der er nu kun 88 russere på Forbes' liste. Nogle af dem, der er taget ud af listen er den amerikanske designer Michael Kors og Ukraines præsident Petro Poroshenko. Guatemala har til gengæld for første gang en landsmand på listen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

17 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere