Den danske befolkning runder et tal: Kurven er støt stigende

5.806.000 danskere. Så mange CPR-registrerede mennesker er vi i Danmark nu. På 100 år er den danske befolkning vokset til det dobbelte

Antallet af mennesker i Danmark har for første gang rundet 5,8 millioner. Det skriver Danmarks Statistik. I sidste kvartal af år 2018 er befolkningen samlet set steget med 16.100 personer.

Dels blev der født 3200 flere babyer end der døde mennesker. Der indvandrede også 12.800 flere mennesker end der udvandrede folk ud af landet.

Ifølge Connie Østberg fra Danmarks Statistik er det ikke som sådan, fordi det har været et udpræget 'befolknings-eksplosivt' år. Kurven går bare kun en vej, og det er op. 

- Befolkningstilvæksten er bare støt stigende. Du kan se det på kurven, at vi bliver flere og flere, fortæller Connie Østgaard.

På 100 år er den danske befolkningen næsten fordoblet.

Ifølge Connie Østgaard kan Danmarks Statistik af gode grunde ikke se, hvor mange mennesker vi reelt er i Danmark. Registreringen foregår nemlig udelukkende baseret på folk med CPR-nummer og adresse i Danmark.

- Det vil sige, at alle dem, der er flygtninge, som ikke har fået ophold, de er ikke med. Det er først, når man har et CPR-nummer, at man tæller med, siger hun.

I tredje kvartal af 2018 blev der født 3200 flere babyer end der døde mennesker. Der kom også 12.800 flere til Danmark end der udvandrede. Det er helt normalt ifølge Connie Østergaard.

- I 3. kvartal kommer der altid mange ind. Fordi der er mange, der kommer for at studere og sådan noget. Så det er altid det kvartal, der er meget højt, fortæller Connie Østergaard.

Selvom kurven for befolkningstilvæksten er stødt stigende så er 2018 et år, hvor flere er døde og hvor der er blevet blev født en anelse færre børn sammelignet med 2017.

44 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere