Den første superstudent i hus: Så mange 12-taller har hun fået

18-årige Casey Meng er blevet en af landets første superstudenter i år med et snit på hele 12,8

Casey Meng skal ud at fejre huen med sin familie i aften på sin mosters restaurant. Privatfoto
Casey Meng skal ud at fejre huen med sin familie i aften på sin mosters restaurant. Privatfoto

Kender du eller er du en kommende eller nyudklækket superstudent? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Årets første studenter er i dag begyndt at springe frem.

En af dem, der har fået sin hue, er 18-årige Casey Meng fra Johannesskolen på Frederiksberg, som her til formiddag var oppe i religion.

Det gjorde hun til perfektion, hvilket betød et flot 12 tal.

Men det er bestemt ikke første gang, at den unge student, der har gået på science-linjen, får den højest mulige karakter.

Hele 24 gange er karakteren repræsenteret på hendes eksamensbevis, mens resten er rene 10-taller.

- Jeg tror, at jeg er kendt for at være hende den kloge, siger Casey Meng med et smil, da Ekstra Bladet ringer og ønsker hende tillykke med de flotte karakterer.

Fordi hun havde et ekstra højniveau-fag og samtidig vil læse videre inden for to år, kan hun gange sit snit med henholdsvis 1,03 og 1,08, hvilket får det samlede snit til at ende på svimlende 12,8.

Den 31-årige camerouner kan fortsætte sin uddannelse til ingeniør i Herning. Foto: Privatfoto Samfund 12-tals Marius vender tilbage til Danmark

Og drømmen er klar.

- Jeg håber på at kunne læse International Business på CBS. Jeg er selv af kinesisk baggrund, og jeg synes blandt andet, at det kunne være rigtig fedt at fremme samarbejdet mellem Kina og Danmark, siger hun.

'Fedt med masse stræbere'
Sidste år var adgangskvotienten 12,3, så hun satser stærkt på at begynde til næste år.

- Der kommer også elever fra udlandet, hvilket jeg synes er rigtig spændende. Det bliver fedt med en masse stræbere, siger hun.

Og en stræber lægger hun ikke skjul på at være. I modsætning til mange af klassekammeraterne er hendes weekender i gymnasietiden heller ikke gået med øl og fester.

- Der har været andre ting, jeg gerne har villet bruge min tid på. Jeg bryder mig heller ikke så meget om at drikke mig fuld. Jeg går op i at kunne præstere optimalt. I weekenden har jeg også arbejdet en masse. Blandt andet som tjenerinde på min mosters restaurant og hjælpelærer i klaver for børn.

De to superstudenter Lars Horsbøl Sørensen og Nicklas Brendborg giver gode råd til eksamenslæsningen. Foto: Privat Samfund Superstudenter giver råd: Sådan får du topkarakterer

Vil lære japansk
Og i hverdagen er der også blevet lavet andre ting end lektier.

- Selvfølgelig har lektier fyldt en stor del af min hverdag, for man skal jo lave de ting, man bliver bedt om, men jeg har også lavet en masse andre ting. Blandt andet er jeg blevet medlem af Akadamiet for Talenfulde Unge.

Det er en organisation for unge 'vidensentusiaster', der gerne vil møde ligesindede og eksempelvis komme til foredrag på universiteter og virksomhedsbesøg.  

Men inden turen forhåbentlig går til CBS næste år, skal hun holde et klassisk sabbat-år.

- Jeg har tænkt mig at arbejde en masse, så jeg kan få noget mere arbejdserfaring, men også så jeg kan spare penge sammen til at rejse til foråret. Jeg vil gerne tage en eller to måneder i Tokyo og lære lidt japansk, siger hun.

Derudover vil hun gerne til Afrika og lave noget velgørendhedsarbejde.

Arkivfoto: POLFOTO Samfund Censor: Udnyt din påklædning til eksamen

Kender du eller er du en kommende eller nyudklækket superstudent? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Da superstudenterne sprang ud på denne tid sidste år, blev betydningen af det høje karaktersnit debatteret. Her kan du høre en del af debatten fra Ekstra Bladets tv-studie sidste år.

155 kommentarer
Vis kommentarer