Den hvide dyne letter til fordel for regn

Sne-eventyret er slut. Til gengæld overtager et par kærlige regnbyger i næste uge

I Tyskland har det sneet så meget, at det har drillet flytrafikken (Foto: AP)
I Tyskland har det sneet så meget, at det har drillet flytrafikken (Foto: AP)

En smuk, vattet, blød og hvid dyne havde lagt sig henover store dele af Danmark lørdag. Hvis man dog er til sne, bliver man i det den kommende uge slemt skuffet. Det hvide landskab bliver nemlig skyllet væk af regn i den kommende uge.

- Fronten, som har givet sne, er væk nu. Til gengæld kommer der varmere luft ind over os fra søndag og frem, siger Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Et herligt snemandsvejr har ramt Jylland i løbet af natten. (Læserfoto) Samfund WIIHUU: Det er snemandsvejr

Søndag aften og natten til mandag kan der dog godt være lidt være sænket sigtbarhed.

- Søndag starter ganske pænt med sol, men det er varmt vestfra, og når der ligger sne på jordoverfladen, vil det fordampe og give dis og tåge, siger Anja Dam.

Det er derfor en god ide at passe på i trafikken.

 

Idyllisk så det ud, da sneen faldt lørdag. Her i Hov ved Odder (Privatfoto)
Idyllisk så det ud, da sneen faldt lørdag. Her i Hov ved Odder (Privatfoto)

Regn hver anden dag
De varmere fronter, som kommer til at præge næste uges vejr, ankommer ifølge DMI cirka med to dages mellemrum. Det betyder, at der kan komme fronter med regn fra vest og ind over landet mandag og onsdag.

Sneen kan især falde over Jylland i weekenden, som her i Tranbjerg syd for Århus (Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen) Samfund Weekendvejret bliver hvidt: Her falder der mest sne

- Tirsdag og torsdag kan til gengæld blive forholdsvist pæne dage med lidt opklaring. Mandag og onsdag vil det hovedsageligt regne og måske slude lidt, siger Anja Bodholdt.

Prognoserne kan dog nå at ændre sig endnu.

Fly-aflysninger i Tyskland
De store mængder sne, som vi i Danmark fik at smage lørdag, ramte endnu hårdere i vores naboland Tyskland. Alene i Frankfurt Lufthavn måtte man aflyse ikke mindre end 89 flylandinger eller -afgange som følge af store mængder sne. Det skriver Stern.de.

Også lufthavnen i Düsseldorf måtte i visse perioder helt aflyse nogen former for flytrafik ind eller ud af havnen. Trafikken flyver dog som normalt nu, lyder det.

- Vi havde nogle maskiner, som måtte sendes til Hannover, fordi Kölns lufthavn også var sneet inde, siger talsmanden Thomas Kötter.

Hvis man skal sydover, skal man dog ikke bekymre sig. Vintervejret får også ende i Tyskland i løbet af mandagen, lyder meldingen fra den tyske vejrtjeneste, DWD, ifølge Stern.

Du kan læse mere om vejret på Vejret.dk.

1 af 3 I Tyskland har det sneet så meget, at det har drillet flytrafikken (Foto: AP)
2 af 3 I Tyskland har det sneet så meget, at det har drillet flytrafikken (Foto: AP)
3 af 3 I Tyskland har det sneet så meget, at det har drillet flytrafikken (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer