Den indiske hær jagter 'den afskyelige snemand'

Militæret i Indien mener, at de har fundet bevis på, at snemonsteret virkelig findes

Fodsporene her er sat af 'den afskyelige snemand', påstår det indiske militær. Foto: ADG PI - Indian Army
Fodsporene her er sat af 'den afskyelige snemand', påstår det indiske militær. Foto: ADG PI - Indian Army

Det enorme, behårede snemonster Yeti, som vi i Danmark kender som 'den afskyelige snemand', er ikke fri fantasi. Det mener den indiske hær i hvert fald.

På det, der ifølge CNN er hærens officielle Twitter-konto, postede de tirsdag billeder af det, de mener er snemandens gigantiske fodspor.

'For allerførste gang har en indisk bjergekspedition fundet mystiske fodaftryk efter det mystiske monster Yeti,' skriver de.

Den indiske hær har postet tre billeder af fodspor i sneen, og et gruppebillede af holdet på ekspeditionen.

De skriver samtidig at fodaftrykket måler 81 gange 38 centimeter. Til sammenligning måler en fod i skostørrelse 44 kun 27,3 centimeter i længden.

Bor i Himalaya
I mere end 350 år har myten om 'den afskyelige snemand', der også er kendt under navnet Yeti, både skræmt og fascineret mennesker. Yetien er ifølge myten et stort abelignende menneske eller måske monster, der især skulle holde til i Himalaya-bjergkæden i landene Tibet og Nepal.

Det er da også netop i dette isolerede bjergområde, at den indiske hær angiveligt har fundet spor efter denne berygtede Yeti.

SE OGSÅ: Afskyelig snemand fanget på video

'De (fodsporene, red.) blev spottet den 9. april tæt på Makalu Base Camp,' skriver de i tweetet, hvor de også kommer med en påstand om, hvor snemonsteret ellers er blevet set:

'Den sky snemand er tidligere kun blevet set i Makalu-Barun National Park,' påstår den indiske hær på Twitter.

Adskillige ekspeditioner har gennem årene forsøgt at finde frem til 'den afskyelige snemand', ligesom flere forskere også har påstået at have fundet svaret på det afskyelige snemandsmysterie.

SE OGSÅ: Forskere: Mysteriet om den afskyelige snemand er løst

121 kommentarer
Vis kommentarer