Den Korte Avis raser over annonce-flugt: Fuldstændig uhørt

Annoncørerne flygter fra Den Korte Avis, der kalder hele sagen for et fuldstændig uhørt angreb mod ytringsfriheden

Ralf Pittelkow og konen Karen Jespersen driver Den Korte Avis sammen (Foto: Peter Hove Olsen/POLFOTO
Ralf Pittelkow og konen Karen Jespersen driver Den Korte Avis sammen (Foto: Peter Hove Olsen/POLFOTO

Annoncørerne flygter i stor stil fra Den Korte Avis, og det får nu mediets chefredaktører til at rase.

Hele balladen startede, da en Facebook-bruger valgte at skrive direkte til Nordea. Han undrede sig over, at den store danske bank havde annonce på Den Korte Avis, og det fik banken til at reagere.

Efterfølgende undersøgte Nordea sagen, og de skrive følgende:

- Kære Tommy. Mange tak for dit opslag og dit spørgsmål. Annoncen er havnet i Den Korte Avis, fordi mediet indgår i en større annoncepakke, vi har købt. Vi har dog her til morgen bedt vores samarbejdspartner om at stoppe den, ligesom vi fremover ikke kommer til at annoncere i mediet, skrev Nordea.

Ifølge Journalisten har marketingschef Jens Grue uddybet valget ved at sige, at Den Korte Avis’ journalistik ikke passer til Nordeas værdier.

Helt uhørt!
Efterfølgende har et hav af virksomheder fulgt trop, og nu reklamerer Noreda, Telia, Just Eat, IKEA, Læger uden Grænser, Alm. Brand, YouSee, TUI Danmark, Sofakompagniet, Sportsmaster og Kipling Travel ikke længere for deres produkt på det kontroversielle mediets hjemmeside.

Den massive debat og de mange virksomheder, der har trukket stikket, har efterfølgende fået Den Korte Avis til at skrive et 'blogindlæg, hvor de raser mod 'angrebet på ytringsfriheden i Danmark'.

Ekstra Bladet har forsøgt at kontakte Ralf Pittelkow for at få et interview, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Men i blogindlægget skriver de følgende.

- Det står naturligvis enhver virksomhed frit for, hvor den vil annoncere. Men de pågældende virksomheders begrundelse for at stoppe deres annoncering udgør en af de alvorligste trusler mod ytringsfriheden, vi har set her i landet i mange år.

- Nordeas marketingchef siger det helt direkte: De vil ikke annoncere hos Den Korte Avis på grund af, hvad vi skriver om indvandring og islam. Når vi skriver om disse emner, foregår det med argumentation og dokumentation, ikke med skældsord. Vi placerer os i den grad inden for rammerne af en fornuftsbetonet samfundsdebat, skriver Den Korte Avis.

El Giganten er blandt de virksomheder, der ikke længere vil have annonce hos Den Korte Avis.

Også DFDS Danmark har besluttet sig for ikke længere.

 

1171 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen