Annonce:
Annonce:

Den sociale brevkasse: Jeg er trist og ensom og har opgivet håbet

Er du faret vild i junglen af regler og paragraffer, kan du få hjælp af socialrådgiver Puk Sabber - skriv til den socialebrevkasse@eb.dk

Den 60-årige brevskriver kan ikke se nogen vej ud af sin triste situation Puk opfordrer manden til at kaste sig over frivilligt, socialt arbejde – bare for at komme i gang! Arkivfoto: Linda Johansen
Den 60-årige brevskriver kan ikke se nogen vej ud af sin triste situation Puk opfordrer manden til at kaste sig over frivilligt, socialt arbejde – bare for at komme i gang! Arkivfoto: Linda Johansen
Annonce:
Følg Samfund

Hej Puk

Jeg er en mand på 60 år. Jeg har været ledig i syv år og er nået dertil, hvor jeg har opgivet at få job igen.

Jeg har været i flere praktikker, men jeg føler, det er nedværdigende for mig at stå for eksempel i et byggemarked og flytte på ting og sager eller arbejde på et lager, som er det eneste tilbud, jeg har fået.

Jeg har tidligere gået på universitetet og har en hf-eksamen. Jeg har arbejdet mange steder, men har desværre ingen stor uddannelse.

Jeg er tit trist og plages af depressive tanker og har flere gange lyst til at ty til selvmord, men desværre har jeg ikke modet til det. Jeg er meget alene og trist. Det er svært at finde et job, da jeg føler, jeg er for gammel nu.

Jeg har ikke noget stort netværk, så jeg venter bare på, at mit jobcenter finder noget til mig. Men jeg har opgivet håbet om et rigtigt job.

Annonce:

Hvad vil du råde mig til i denne situation?

Hilsen en senior på 60 år

 

Hej Senior

Du skriver ikke, om du har problemer ud over ledighed – om du har nogle sygdomme eller på anden vis noget, der forhindrer dig i at arbejde.

I så fald vil jeg på grund af din alder nævne muligheden for at søge om seniorførtidspension. Du kan selv læse mere om det i bekendtgørelsen af lov om social pension, paragraf 17, stk. 3.

Socialrådgiver Puk Sabber bestyrer den sociale brevkasse. Foto: Jakob Boserup
Socialrådgiver Puk Sabber bestyrer den sociale brevkasse. Foto: Jakob Boserup
 

Jeg godt forstå din modløshed. Du må tvinge dig selv til at tænke på noget, du kunne finde en mening med i livet. Hvad kunne det være? Hvad har du før arbejdet med, der gjorde dig glad?

Det er en god idé bare at komme i gang med noget, der kan give dig styrken tilbage. Om det er via frivilligt arbejde eller andet ulønnet arbejde, er ikke det vigtigste lige nu – det vigtigste er, at du kommer ud.

Annonce:

Jeg kan godt forstå, at de mange ulønnede praktikker på kontanthjælp har slået dig ned. Det er i mange tilfælde nedværdigende at gå der, når man har haft et langt arbejdsliv – og føle, at man bliver udnyttet af et system, der bruger en på kontanthjælp som gratis arbejdskraft, når man bare ønsker sig et ’rigtigt’ arbejde.

Der er mange steder, hvor de mangler en god mand som dig. Det kan godt være, det ikke lige giver dig et lønnet fuldtidsjob med det samme, men det kan give dig et indhold i tilværelsen, og det kan give dig det netværk, der er altafgørende for at komme i ’rigtigt’ arbejde på længere sigt.

Jeg vil anbefale dig at søge noget frivilligt, socialt arbejde hos en af de store hjælpeorganisationer, der driver forskellige projekter. Det er ulønnet arbejde med mening i, der også giver dig noget som menneske. Hellere det end at stå til rådighed i Bauhaus i ulønnede parktikker, der aldrig fører til et fast arbejde. Det er kun nedslående, som du selv skriver.

Derudover kan du også kontakte www.komvideremand.dk, der tilbyder gratis hjælp til mænd i krise.

Annonce:

Hvis du forsat har alvorlige tanker om selvmord, da skal du kontakte Livslinjen på telefon 70 201 201. Derudover bør du kontakte din egen læge og tale med ham om dine tanker. Det er vigtigt, at du ikke går alene med dem.

Jeg ønsker dig det bedste.

Med venlig hilsen Puk

Links ud af ledigheden: www.frivilligjob.dk eller for eksempel www.rodekors.dk/bliv-frivillig

Noter

Du må gerne lave frivilligt arbejde, når du er på kontanthjælp. Der er kun ét krav i lovgivningen: Det frivillige arbejde må ikke være til hinder for, at du står til rådighed for arbejdsmarkedet. Du må lave frivilligt arbejde både i offentligt og privat regi.

Det frivillige arbejde skal være arbejde, som ikke normalt udbydes som lønnet arbejde.

Du har oplysningspligt over for kommunen, når du udfører frivilligt arbejde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: