Den sociale Brevkasse: Mit anbragte barnebarn bliver stadig syltet

Er du faret vild i junglen af regler og paragraffer, kan du få hjælp af socialrådgiver Puk Sabber - skriv til den socialebrevkasse@eb.dk

Efterskole eller ikke... Det er spørgsmålet, som haster med at blive besvaret.
Foto: Peter Klint
Efterskole eller ikke... Det er spørgsmålet, som haster med at blive besvaret. Foto: Peter Klint

Hej Puk

Jeg skriver til dig igen vedrørende mit barnebarns anbringelse og mine tidligere henvendelser til din brevkasse.

Jeg har gennem flere år forsøgt at finde støtte, som du også henviser til i dine svar, ved henvendelse til advokat, medlem af aktive bedsteforældre, søgt godkendelse som netværksaflastning, støtteperson/kontaktperson og med kontakt til de mange skiftende sagsbehandlere.

I november 2014 sendte jeg en mail til politikere for børne- og familieudvalget, som videresendte til forvaltningsdirektøren, som videresendte til familierådgivnings chef, som igen henvendte sig til mit barnebarns sagsbehandler (som i december 2014 var J.B, skiftet til R.H., så igen til J.B., og så til den nuværende, som fra april 2015 har været M.L.). For hvert skift har kommunen udskudt at besvare mine henvendelser.

Mit barnebarn og jeg fremsatte i juni 2014 ønske om et efterskole-ophold fra skoleåret 2014/2015, og vi har løbende fulgt op, men er blevet afvist, fordi man afventede den nye sagsbehandler.

Mit barnebarn blev på et tværfagligt møde 4. marts endelig bevilget et efterskole-ophold. Men selv nu lige før skolestart august 2015 ved vi endnu ikke, hvor hun skal have sin skolegang lige nu efter ferien, fordi ’der ikke har været tid’.

Hvad kan jeg gøre? Må jeg hente hende, så hun og jeg selv kan besøge nogle udvalgte skoler i samråd med hendes UU-vejleder?

Med venlig hilsen Bedstemor

 

Kære Bedstemor

Hvor er det godt at høre, at du endnu ikke har mistet kampgejsten for dit barnebarns håbløse situation som anbragt. Jeg ved, du har kæmpet – og kan læse, at du har gjort alt det rigtige.

Dit barnebarn er ramt af det, mange børn desværre oplever i deres sager – evige sagsbehandlere-skift. Nye mennesker, der ikke har kendskab til sagen, og som ikke har tid. Det er vilkåret som anbragt barn i dagens Danmark.

Foto: Jakob Boserup
Foto: Jakob Boserup
 

Endvidere bliver du sikkert opfattet som en besværlig pårørende, som mange helst ønsker langt væk, da det er forstyrrende, når der kræves handling og svar – også selv om det er en ret, man har som anbragt barn.

Jeg synnes, du/I skal gribe sagen i egen hånd og tage rundt at se de potentielle efterskoler – hun kan stadig nå det. Hvis kommunen har sagt ja til den økonomiske del, da er proceduren, at skolelederen skal tale med sagsbehandleren – og bagefter kan skolen beslutte, om de vil tage den unge ind, der ofte har særlige behov – og som måske har brug for ekstra støtte.

Jeg vil meget gerne i kontakt med dig og har før sommer forsøgt. Jeg sender dig en besked, og så må vi se, om vi ikke kan få hul igennem til den nye sagsbehandler, så dit barnebarn kan komme af sted.

De bedste hilsner fra Puk

2 kommentarer
Vis kommentarer