Den store byttedag er ikke så stor som forventet

27. december er traditionelt en af de store dage for at bytte julegaver, men sådan er tendensen ikke i år

En af landets traditionelt største byttedage er søndag skudt i gang ude i butikkerne.

Dansk Erhverv, der repræsenterer 17.000 virksomheder, forventer travlhed og gavebytteri for 250 millioner kroner i år.

Men den forventning ser det ikke ud til, at danskerne indfrier her på butikkernes første åbningsdag efter jul.

- Nej, jeg skal ikke bytte gaver i dag. Lad det nu lige være jul lidt endnu, og så kigger vi på det med at bytte gaver en anden dag, siger Simone Justesen fra Amager på Strøget i København.

Og det tyder på, at der er flere danskere end Simone Madsen, som har valgt at se 27. december som en ekstra helligdag i år.

Københavns butikker er ikke pakket mere ind i mennesker end en normal hverdag, og flere butikker har, på trods af Dansk Erhvervs udsigt til ekstra omsætning, valgt at holde lukket.

Også hos tøjbutikken H&M i det indre København er der overraskende stille.

- Jeg har arbejdet i H&M i mere end 30 år, og jeg har aldrig set det være så stille 27. december, som det er i dag. Jeg begynder snart at sende personale hjem, for vi har fejlvurderet, hvor mange der ville komme, siger kvinden bag kassen, som ikke ønsker at opgive sit navn.

I et par jyske storbyer tegner det samme billede sig. Der er ikke usædvanligt travlt i Kolding Storcenter, og Centerchef i Aalborg Storcenter, Preben Bjerregaard, fortæller, at de havde forventet flere besøgende, end tilfældet er.

- Jeg tror, at folk tager det som en 3. juledag og bliver hjemme til familiehygge i stedet, nu det jo også er søndag. Selv om det meste er åbent, så tager folk det som en normal søndag i weekenden, tror jeg, siger Preben Bjerregaard til Ritzau.

Men på trods af at 27. december i år ser ud til at blive "en blød pakke" for butikkerne, så er centerchefen ikke bekymret.

- De næste dage bliver heftige. Der er mange udsalg, og gaverne skal jo byttes.

3 kommentarer
Vis kommentarer