Annonce:
Annonce:

Denne bås vælger flest på et offentligt toilet

Vil du gerne undgå bakterier og at have delt toiletbræt med for mange, skal du læse med her

Arkivfoto: Flickr/Jeff Barton
Arkivfoto: Flickr/Jeff Barton
Annonce:
Følg Samfund

Sommer er ofte lig med ferie og udflugter, og med et smut til udlandet eller det danske sommerland kommer du af åbenlyse årsager til at undvære dit eget eller arbejdspladsens toilet, og i stedet vil du nok komme ud for mange former for offentlige toiletter. Lige som mange hundrede andre.

Med mindre du er en mand, der kun har behov for at bruge et pissoir, står du ved ankomsten til toilettet over for en beslutning - hvilken af de ledige båse skal du tage?

Selvom antallet af gæster i en bestemt bås ikke er lige så tydeligt på et træk-og-slip toilet som på en festival, har antallet af brugere af toilettet alligevel betydning for mængden af bakterier, så hvis du vil undgå bakterier, bør du måske vælge en anden bås end flertallet.

Og derfor bør du vælge en af båsene i siderne.

Annonce:

Flest bakterier i midten
En artikel i det psykologiske tidsskrift Psychological Science påviste i 1995 nemlig, at langt de fleste vælger en bås i midten, mens de færreste vælger dem, der enten er tættest på eller fjernest fra indgangen.

Det blev påvist ud fra antallet af gange, toiletrullerne i båsene skulle skiftes. Seks ud af ti valgte en af de to båse i midten, mens de resterende fordelte sig på båsene i siderne.

I undersøgelsen konkluderer forskeren bag, at man kunne forestille sig, at der er en lille forskel i bekvemmelighed, som kan have en betydning for folks valg.

Desuden undersøgte Mythbusters i 2013 en teori om, at færrest besøger den første bås på det offentlige toilet, og det viste sig at være sandt. Et flertal af de 119 personer, der brugte toilettet i løbet af testperioden, benyttede de midterste båse, hvorfor mængden af bakterier var betydeligt mindre i den første bås.

Annonce:

Hvis du i øvrigt bekymrer dig om forekomsten af bakterier, er det bedre at være en mand end en kvinde. Således har en undersøgelse i ABC News vist, at der er omkring dobbelt så mange bakterier på kvindernes badeværelse end på mændenes. Det skyldes ifølge undersøgelsen blandt andet, at kvinder tilbringer længere tid på badeværelset, og at de tager små børn med.

For både herre- og dametoilettets vedkommende gælder det i øvrigt, at gulvet er det sted, der er flest bakterier.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: