Denne bog kan få børn til at sove på få minutter

Kender du en, der har svært ved at sove? Måske er denne historie løsningen. Se hvorfor i videoklippet

Følg Samfund

Rigtig mange forældre verden over sender nok den svenske forfatter Carl-Johan Forssen Ehrlin en venlig tanke, når der skal puttes børn i de små hjem.

For svenskeren har skrevet en børnebog på kun 26 sider, der efter sigende skulle få børnene til at falde i søvn på få minutter.

Lige nu topper bogen Amazons hitliste over de mest solgte bøger. Og at vurderer ud fra de kommentarer, som alverdens forældre skriver om bogen er der nærmest tale om et lille mirakel.

En mor skriver blandt andet:

- Min datter er altid urolig ved sengetid, det er første gang jeg har fået hende til at sove på under 20 minutter.

Barnet bliver hypnotiseret

Bogen starter med en indledning, der fortæller forældrene, hvordan de skal læse historien op. Her bliver de blandt andet bedt om at gabe og tale langsomt. På den måde bliver børnene nærmest lullet i søvn.

Psykolog og søvnspecialist fra ScanSleep i København, Torben Petersen, faldt selv i søvn kort inde i bogen. Og han er begejstret for metoden.

- Med den langsomme tale og måden barnet bliver trukket med ind i historien hypnotiserer man faktisk barnet i søvn. Og det er lige så godt som så meget andet, fortæller han til Ekstra Bladet.

Skrev ikke børnebøger

Forfatteren Carl-Johan Forssen Ehrlin er adfærdspsykolog og sprogforsker, og har tidligere udgivet to bøger for voksne. Og det var slet ikke meningen, at han skulle skrive til børn.

- Jeg havde aldrig tænkt på at skrive en børnebog. Men en dag da jeg var ude at køre en lang tur med min mor, og hun faldt i søvn fik jeg bare ideen ud af det blå. Så jeg holdt ind til siden og skrev det ned på en serviet, fortæller Carl-Johan Ehrlin til Ekstra Bladet.

Det tog 3,5 år før bogen udkom på s vensk og endnu et år før den kom på engelsk. I dag er den oversat til syv sprog - og desværre er dansk ikke blandt dem, og det viser sig tydeligt i Carl-Johan Ehrlins mailboks.

Jeg får rigtig mange mail fra danske forældre, faktisk så mange at det fylder min mail-boks. De vil vide om der snart kommer en dansk version, siger han til Ekstra Bladet

Og der er godt nyt til trætte forældre med børn, der ikke vil falde i søvn. Lige nu arbejder han på at få den oversat til dansk, men han ved endnu ikke, hvornår den udkommer. Indtil da kan man prøve at oversætte en svenske eller engelske, som man kan downloade her

Hør oplæsning og metoder fra bogen i klippet øverst. Og se om det er måden at få dit barn til at sove.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller