Denne sunde chokolade kan spises som medicin

Forskere har udviklet en chokolade, der er så sund, at den kan bruges medicinsk

En ny chokolade, som kommer i handlen næste år, er ifølge udviklerne decideret sundt. (Arkivfoto: Rune Pedersen)
En ny chokolade, som kommer i handlen næste år, er ifølge udviklerne decideret sundt. (Arkivfoto: Rune Pedersen)

Elsker du chokolade, men holder igen, fordi du ved, at det er usundt i store mængder? Så er der gode nyheder til dig.

Et hold forskere påstår nemlig ifølge Daily Mail, at de har udviklet en chokolade, der er så sundt, at den kan erstatte medicin.

Se også: Skål: Rødvin er godt imod fedme

Kakao, som chokolade hovedsageligt består af, indeholder nemlig en masse antioxidanter og mineraler, som er sunde for dig. Det er endda bevist, at kakao kan sænke blodtrykket og fremme det ’gode' kolesterol.

Men de sunde ingrediensers positive effekter er indtil nu blevet opvejet af, at den chokolade, vi køber i butikkerne, består af mindst 70 procent sukker og fedt.

Se også: Omfattende forskning fastslår: Chokolade ER sundt for hjertet

Nu mener den amerikanske virksomhed Kuka Xoco, at de har knækket koden. De fortæller, at de har udviklet en prototype, som kun indeholder halvt så meget fedt og sukker. Det har de gjort ved i stedet at søde planten med en urt fra Peru og Bolivia. På den måde kan det nemlig lade sig gøre at bevare den medicinske effekt af kakaoen, uden at chokoladen bliver alt for bitter.

Gregory Aharonian fra Kuka Xoco fortæller, at deres mål på den lange bane er at udvikle en chokolade, som kun indeholder 10 procent fedt og sukker.

Se også: 52-årig ligner en ung kvinde: Her er hendes hemmelighed

Men hvis din mund lige er løbet i vand over den gode nyhed, må du desværre væbne dig med tålmodighed. Den sunde ’medicin’-chokolade kommer nemlig først i handlen i løbet af næste år.

 

13 kommentarer
Vis kommentarer