Dennis få centimeter fra døden på motorvejen: - Vi var ufatteligt heldige

Dennis Bülow Pedersen blev ramt af en vildfaren lægte på motorvejen. Nu kommer han med et opråb til andre

Dennis Pedersen tog dette foto efter den voldsomme oplevelse. Foto: Privat
Dennis Pedersen tog dette foto efter den voldsomme oplevelse. Foto: Privat

Dennis Bülow Pedersen fra Sæby i Vestsjælland fik sig en ordentlig forskrækkelse, da han mandag eftermiddag var på vej hjem fra sit arbejde som trappevasker. På Vestmotorvejen nær Køge kører han bag ved en BMW-firhjulstrækker og foran dem i det inderste motorvejsspor kører et par lastbiler.

- Lige pludselig så klodser bilisten i den store BMW bremsen. Jeg tror først, at det er, fordi en af lastbilerne er trukket ud foran ham, men så hører jeg et stort brag. Jeg klodser også bremsen, og så ser jeg pludselig den her store lægte komme flyvende gennem luften fra bagdækkene på BMW'en. Den vender sig i luften og har kurs direkte mod min forrude, så jeg reagerer ved at dukke mig og hive i rattet.

- Ud af øjenkrogen kan jeg se lægten komme flyvende direkte mod mig. Jeg når lige at tænke, at det var så det. Men gudskelov så rammer lægten rattet i stedet for mig, fortæller Dennis til Ekstra Bladet.

Dennis Bülow Pedersen var få centimeter fra at blive spiddet af den vildfarne lægte. Foto: Privat
Dennis Bülow Pedersen var få centimeter fra at blive spiddet af den vildfarne lægte. Foto: Privat
 

Den flere meter lange aluminiumslægte fortsætter herefter ind i Dennis Pedersens bil og er efterfølgende tæt på at ramme hans kvindelige kollega, der sidder ved siden af ham.

- Efter lægten har ramt rattet, så flyver den over i den modsatte side af bilen lige over hovedet på min passager. Hun var også tæt på at få den i hovedet. Vi var begge to meget, meget heldige. En af os kunne lige så godt være blevet dræbt, forklarer Dennis Bülow Pedersen, der kører ind til siden, sætter nødblinket på og kontakter politiet. 

Forinden har han forsøgt at få BMW'en til at stoppe, men uden held.

Her kan man tydeligt se hvor lægten ramte rattet. Foto: Privat
Her kan man tydeligt se hvor lægten ramte rattet. Foto: Privat
 

- Jeg prøver at blinke til ham for at få ham til at stoppe, men han kører bare videre. Det er jo heller ikke hans skyld, at der pludselig ligger sådan en lægte midt på vejen.

Dennis Pedersen og hans passager får lagt lægten ind til siden, så politiet kan undersøge, om de kan finde ud af, hvor den stammer fra, men han har ikke de store forhåbninger til, at det lykkedes:

- Jeg undersøgte selv lægten, og der var ikke noget at se på den. Den kommer nok fra en lastbil, eller måske er det en håndværker, der ikke har fået spændt den ordentligt fast på ladet, forklarer Dennis Pedersen, der lagde et opslag ud på Facebook, hvor han fortalte om oplevelsen. Efterfølgende er opslaget blevet flittigt delt.

- Mit budskab er, at man lige skal bruge to minutter på at undersøge, om lasten er spændt forsvarlig fast, før man begiver sig ud på vejen. Jeg kører mere end 60.000 kilometer om året, og det er ufatteligt, hvad folk taber på vejene. Kigger man ud i rabatten, så ligger der ting alle vegne. Jeg har også tidligere set en trillebør, der røg af et lad og ramte forruden på den bil, der kørte bag ved.

Foto: Privat
Foto: Privat
 

Dennis Pedersen har en kone og to børn, og da han kom hjem mandag aften, var en ekstra glad for at se familien.

- Jeg må indrømme, at jeg fik en ordentlig klump i halsen, da jeg så mine to små børn.

Ekstra Bladet har talt med Midt og Vestsjællands politi, der bekræfter hændelsen, men meddeler, at der ikke er nyt i sagen.

51 kommentarer
Vis kommentarer