Annonce:
Annonce:

Dennis Kristensen: Jeg er alvorligt bekymret

FOA er harm over de mange fyringer i det private plejefirma Kærkommen - direktøren selv kalder de fyrede medarbejdere for inkompetente

Annonce:
Følg Samfund

Ifølge tal fra FOA har Kærkommen fyret 38 medarbejdere og bortvist to i 2014. 25 af de fyrede har ikke været medlem af fagforeningen, og flere er blevet sagt op inden for deres tre måneders prøvetid - enkelte på grund af blot en sygedag i perioden. Det er tal, der bekymrer forbundsformanden i FOA, Dennis Kristensen.

Tidligere hjemmehjælper står frem: - Ja, jeg snød de gamle

Pressede hjemmehjælpere i Kærkommen: Tissede i en pose for at nå det

– Vi troede, tingene var på plads, efter at vi havde haft rigtig store problemer med dem for et år siden, men det var indtil jeres afsløringer. Jeg er alvorligt bekymret, siger forbundsformand i FOA, Dennis Kristensen.

Annonce:

Derudover har fagforeningen ført en række løn-, kontrakt- og manglende pensionsindbetalingssager mod det private plejefirma. FOA anslår, at Kærkommen København er tre gange så ’slem’ hvad angår fyringer, lønsager og kontraktbrudssager i forhold til det andet private hjemmeplejefirma i kommunen, Hjemmehjælpen A/S.

– Jeg er både overrasket og harm over det, og jeg vil tale med vores afdelinger, så vi kan holde stærkt øje med dem fremover, slutter forbundsformanden.

Privat firma svigter: Umuligt at nå at passe de ældre og svage

Tidligere leder i privat hjemmehjælpsfirma: Det gik værst ud over de svageste

Hjerneskadede Suzan: Jeg føler mig som en stor besparelse

Mange nye

Ifølge direktør i Kærkommen, Martin Sattrup Christensen, skyldes de mange fyringer, at mange ansatte enten har snydt de ældre eller været inkompetente.

– I to tilfælde har vi valgt at foretage en bortvisning af ansatte, som ikke ville levere den ældreomsorg, vi har lovet - eksempelvis ved at de i stedet for at gennemføre de borgerbesøg, som vi har lovet, har de foretaget sig private ting i arbejdstiden.

Annonce:

– Vi har siden starten af 2014 mere end tredoblet antallet af medarbejdere, fordi vi har haft succes med at vinde udbud af ældrepleje og fået mange nye kunder. Derfor har vi også ansat rigtig mange medarbejdere, men desværre har nogle af de nye medarbejdere ikke haft kompetencerne til at levere den høje kvalitet af ældreomsorg, som vi ønsker. De er så blevet opsagt, men alle regler er blevet fulgt til punkt og prikke, skriver direktøren i en mail til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: