Annonce:
Annonce:

Dennis svømmede fra Danmark til Tyskland: - Jeg vil redde udsatte børn

Dennis har levet et hårdt liv, men er kommet stærkt ud på den anden side, nu træner han hårdt for at give udsatte børn samme mulighed

Dennis svømmer for Børns Vilkår for at hjælpe udsatte børn, som han selv var iblandt engang. Foto: Børns Vilkår
Dennis svømmer for Børns Vilkår for at hjælpe udsatte børn, som han selv var iblandt engang. Foto: Børns Vilkår
Annonce:
Følg Samfund

Fra Rødby i Danmark til Putgarden i Tyskland svømmede Dennis Seiler-Holm i går 27 kilometer. I kraftig strøm stod han i vande i næsten syv timer, imens hans arme og ben begyndte at syre mere og mere til. 

Men efter 11 timer og 45 minutter nåede han alligevel i land. Lettet og stolt over at have krydset Femern Bælt som den første dansker nogensinde i badebukser og badehætte.

Turen var for børns liv. Og for Dennis eget.

I hele hans liv har Dennis levet med vold i hjemmet. Fået at vide, at han var forkert, og det var hans egen skyld. Dennis har haft depression i ti år, og han har levet med dødsangst.

Men på trods af det, har han nu gennemført en halv Ironman, Københavns maraton og kan ikke mindst kalde sig Ambassadør for Børns Vilkår i dag.

Dennis er kommet ud på den anden side, og det vil han også gøre muligt for andre børn.

Annonce:

Derfor svømmede han i går for at sætte fokus på Børns Vilkår.

- Børns Vilkår hjælper børn, som har det svært, og det vil jeg godt støtte op om. Jeg vil være med til at vise at det sagtens kan lade sig gøre at få succes, selvom alt ser sort ud.

- Børnene skal vide, at de kan få hjælp her, blandt andet fra BørneTelfonen, som jeg ville ønske, jeg havde kendt som barn, siger Dennis til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet:

Dennis bruger sporten til at udvikle sig selv og komme videre fra sin hårde barndom. Privatfoto
Dennis bruger sporten til at udvikle sig selv og komme videre fra sin hårde barndom. Privatfoto
 

Tæsket fra barnsben
Han kan tydeligt huske, da han blev slået første gang.

Han var fem år gammel, og han græd, fordi hans oldemor lige var død. Det gjorde hans forældre vrede, og fordi Dennis ikke kunne stoppe tårerne, slog de ham. 

Herfra fortsatte det, til Dennis flyttede som 18-årig.

Annonce:

- I hele min barndom ville jeg væk. Jeg skreg, at jeg ville på børnehjem, men intet skete. De sagde, at hvis jeg fortalte nogle, at de slog mig, ville ingen tro mig. Så jeg sagde intet, siger Dennis til Ekstra Bladet.

Vil bare have kærlighed
Han bliver selv far som 18-årig. Han drømmer om at skabe sin egen familie, og som 23-årig har han tre børn.

Dennis vil bare skabe kærlighed og have alt det, han aldrig selv fik. Men det var alt for tidligt, og Dennis havde for mange men fra sin egen barndom, til at det kunne lykkes.

- Jeg var alt for ung, og jeg var ikke klar til det på det tidspunkt, siger Dennis, som dog understreger, at hans børn er det bedste, der nogensinde er sket for ham.

Men Dennis havde brug for at bearbejde sin voldelige fortid, og fordi han blev ved med at undertrykke sandheden om den, udviklede han en depression.

25 smøger og intet liv
Efter fem år var Dennis ikke kommen nogen vegne med sit liv. Han var 30 år, og sad på sin sofa hele dagen, hvor han bare røg smøger.

Annonce:

Men midt i elendigheden gik et lys op for ham. Han begyndte at minde om sine forældre. Han lignede et offer, og en der havde givet op. Det ville han ikke.

Han smed smøgerne ud og meldte sig mig ind i et fitness-center.

- Det gav mig hurtigt nyt mod på livet. Mere selvværd og mere selvtillid, siger den i dag 37-årige far.

Angst for at dø
Desværre fulgte der også bare et klarere syn med i pakken. Pludselig dukkede de sandheder op, som Dennis havde prøvet at fortrænge.

Måske var det ikke ham, der var skyld i, at forældrene slog ham. Måske var han ikke selv den skøre og dumme, som de havde bildt ham ind. Måske var det faktisk dem, som havde været skyld i, at Dennis havde haft det så svært i så mange år.

Samtidig med at Dennis begyndte at få det bedre med sig selv, begyndte han også blive mere bevidst om sit tidligere liv. Og det gav ham nogle nye udfordringer.

Annonce:

- Pludselig fik jeg dødsangst. Jeg blev bange for at drukne, når jeg svømmede, eller blive kvalt i mad. Selvom jeg gerne ville leve, kom der en pludselig angst op i mig, når jeg foretog mig noget, siger han.

Vil redde udsatte børn
Så imens Dennis planlægger at gennemføre en halv og en hel Ironman og maraton-løb i Big Four, kæmper han med en ny angst.

Og da Dennis planlægger at ville svømme Beltquerung over Fermen Bælt, frygter han pludselig at sluge en masse vand og drukne.

- Imens jeg ikke vil holde mig tilbage fra at leve, har jeg en træner der skal hjælpe mig med at overkomme min angst, siger Dennis.

Og det er vigtigt for ham nu, for det er ikke kun ham selv, som står for skud længere.

Den nye portion selvtillid har nemlig også fået Dennis øjne åbnet overfor hjælpeorganisationer, der tager sig af udsatte børn.

Her opdager han Børns Vilkår, som har BørneTelefonen, hvor børn kan ringe anonymt ind.

Annonce:

Dem vil han støtte i sine konkurrencer, og derfor er det vigtigt for ham at komme af med sin angst, så han kan være med til at gøre en forskel.

- Jeg ville redde udsatte børns liv,  og være med til at give dem en ny chance. Vise dem, at de har en støtte, selvom livet virker hårdt,  siger han.

Derfor tager han kontakt til organisationen, og nu er han blevet deres ambassadør.

Dennis drøm var at få sponsorer til sine konkurrencer, hvor overskuddet skulle gå til organisationen.

I fremtiden drømmer han om at kunne hjælpe Børns Vilkår ved at holde foredrag om sin egen historie, og på den måde samle penge ind til dem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: