Der har aldrig været så mange turister i Danmark

2015 blev et rekordår for antallet af turister i Danmark, viser nye tal fra Erhvervs- og Vækstministeriet

Hvis danskerne i højere og højere grad hører fremmedsprog, når de bevæger sig rundt i landet, er det ikke så overraskende. Antallet af turister er nemlig rekordhøjt.

Det viser nye tal fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

- Turismen er et uhyre vigtigt væksterhverv for Danmark.

- Og der er gode muligheder for yderligere vækst i turismerelateret omsætning og beskæftigelse, hvis vi formår at få del i den internationale turismevækst, skriver erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i en kommentar til tallene.

De viser, at der i 2015 blev registreret 49,1 millioner overnatninger i Danmark, hvilket er det højeste nogensinde og en stigning på fem procent i forhold til året før.

Tallene er en del af en større analyse af turismen i Danmark. Den viser, at danskerne stadig udgør klart den største del af dem, der holder ferie i Danmark.

Faktisk stod danskere for 50 procent af turismeovernatningerne mens tyskere stod for 28 procent. Broderlandene Norge og Sverige stod for fem og fire procent af turismen.

Det er specielt de - i øjeblikket meget omdiskuterede - kyster, der trækker turister til Danmark.

Den såkaldte kyst- og naturturisme stod for tre fjerdedele af overnatningerne. Det tal har dog været stagneret mens storbyturismen er gået frem.

- Den globale konkurrence om turisterne er hård., Der er nu igen samlet set fremgang i dansk turisme, men det er vigtigt, at vi gør en aktiv indsats for at styrke turisterhvervets muligheder i vores kystnære områder, som ikke oplever vækst, skriver Troels Lund Poulsen.

I 2013 købte turister for 91,9 milliarder kroner i Danmark. 22,5 milliarder af dem gik til storbyturisme, hvoraf 80 procent blev lagt i København.

18 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere