Annonce:
Annonce:

Der pumpes på højtryk efter oversvømmelser

Beredskabsstyrelsen har 139 personer i gang med at pumpe vand efter oversvømmelse

Læserfoto fra Kolding
Læserfoto fra Kolding
Annonce:
Følg Samfund

Har du billeder af regnen? Tip Ekstra Bladet, eller send billeder i en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller i en mail til 1224@eb.dk

Søndag kort før middag volder regnen fortsat store problemer rundt omkring i landet. Værst står det til i Sønderjylland og på Fyn.

- Langt hovedparten af vores grej er indsat i en linje fra Tønder til Als og så op på Fyn, siger Lars Høg Schou, operativ chef hos Beredskabsstyrelsen.

Vand over alt: Læsernes vilde billeder

Beredskabsstyrelsen oplyser, at man klokken seks havde 139 personer i gang. Herudover var der 50 køretøjer indsat samt 80 pumper, som skulle pumpe vandet op. Så alle styrker er sat ind.

Fortsætter resten af dagen
Man ved endnu ikke, hvornår Beredskabsstyrelsen er færdige med arbejdet.

Annonce:

- Hvis det nu holder op med at regne, kan vi måske regne med, at vi skal være i gang resten af dagen. Hvis det bliver ved med at regne, kan vi godt risikere, at det tager længere tid, siger Lars Høg Schou, operativ chef hos Beredskabsstyrelsen og fortsætter:

- Det kan risikere at blive ved med at løbe til fra højere områder, så når vi pumper det væk, kan der løbe mere til. Så vi håber, at vi er færdige i dag, men vi risikerer at skulle være i gang i morgen også.

Sådan bliver regnvejret de næste timer

Det er værnepligtige, frivillige og befalingsmænd fra Beredskabsstyrelsens afdelinger, som lige nu kæmper for at pumpe vandet op.

Minder tilbage til Bodil-stormen
Og det er mange steder i landet, hvor regnen hærger. Beredskabsstyrelsen har også foretaget en aktion i Midtjylland og i Nordjylland.

- Det bringer minder om Bodil-stormen i december 2013, hvor vi pumpede i en uge bagefter rundt omkring. Det håber vi ikke, at vi kommer til denne gang.

Annonce:

Pumperne er eldrevne, og derfor har man en generator med som leverer strøm. Pumpen suger vandet ind, og så er der en udgang i toppen, hvor en slange sættes for. Så kan man få vandet derhen, hvor man gerne vil.

Har du billeder af regnen? Tip Ekstra Bladet, eller send billeder i en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller i en mail til 1224@eb.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: