Der stinker af røg på røgfrit kollegie

Åbykollegiet brander sig selv som et røgfrit paradis til studerende i Aarhus. Problemet er, at de studerende ikke overholder rygereglerne

Fem måneder efter indvielsen af det centralt placerede røgfrie Aarhus-kollegie er de gode intentioner ved at gå op i røg. Foto: Joachim Ladefoged
Fem måneder efter indvielsen af det centralt placerede røgfrie Aarhus-kollegie er de gode intentioner ved at gå op i røg. Foto: Joachim Ladefoged
Følg Samfund

For fem måneder siden åbende det nybyggede Åbykollegiet i Aarhus.

Kollegiet er totalt røgfrit, så hverken beboere eller gæster må ryge i bygningen eller på matriklen. Men det kan være ret svært at overholde, når man bare gerne vil have tilfredsstillet behovet for nikotin.

Der er åbenbart problemer med at holde beboerne røgfrie, når de er hjemme. Det skriver Århus Stiftstidende.

Her må beboerne ikke ryge - heller ikke på terrassen

Skal smides ud
Avisen kan fortælle, at der ifølge kilder hænger en lugt af cigaretter og hash over kollegiet. Det er heller ikke usædvanligt at finde cigaretskodder og jointrester på den matrikel, som ellers burde være helt og aldeles røgfri.

Problemet med de nikotionhungrende beboere har stået på siden indvielsen af kollegiet for fem måneder siden, men i den sidste måned er det eskaleret.

- Vi nærmer os hastigt en udsmidningssag, da en beboer allerede har fået to advarsler, siger Dorthe Sejr fra Kollegiekontoret i Aarhus til Århus Stiftstidende.

På bestyrelsesmøder har man også haft problemet med de rygende studerende oppe og vende.

I et referat fra november måned skriver bestyrelsen, at det er et stort problem med rygningen, og at beboerne er begyndt at ryge inde i lejlighederne.

Kommune slår til: Rygning forbudt - også når du arbejder hjemme

Ens regler for alle
Driftschefen for Kollegiekontoret i Aarhus, Kim S. Møller, har ikke opgivet tanken om at Åbykollegiet kan forblive en røgfri oase i smilets by.

- Det tror jeg godt, man kan. Rigtig mange af de beboere, der bor på Åbykollegiet har netop valgt dette kollegie, fordi det er totalt røgfrit, og det går de meget op i. Problemet kan opstå, fordi kommunen har anvisningsret, og derfor har sat nogle beboere ind, der ikke af eget ønske har søgt en røgfri bolig, siger Kim S. Møller til Århus Stiftstidende.

Ligegyldigt om kommunen har anvist en til Åbykollegiet eller man selv har søgt derhen, så er reglerne de samme. Man må ikke ryge på det centralt placerede kollegie.

I tilbudsbreve, på hjemmesiden og i lejekontrakten står der sort på hvidt, at Åbykollegiet er totalt røgfrit. Og at overtrædelse af de gældende regler vil kunne medføre udsmidning fra kollegiet.

Efter møder med tobaksindustrien: Skatteminister anklages for brud på konvention

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind