Annonce:
Annonce:

Derfor bør du vente med at klippe hæk til august

Har du heller ikke fået klippet hækken endnu? Her er den bedste undskyldning for at vente endnu længere med havearbejdet

Vent med at klippe hæk og fælde buske og træer, lyder det fra Dansk Ornitogisk Forening. Foto: Colourbox
Vent med at klippe hæk og fælde buske og træer, lyder det fra Dansk Ornitogisk Forening. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Samfund

De fleste haveejere kender den uskrevne huskeregel om, at hækken skal klippes, før vi sender heksen til Bloksbjerg den 23. juni.

Men hvis du og saksen er usædvanligt sløv i år, er her en god undskyldning, hvis du efter weekenden får kritik for, at hækken stadig fremstår pjusket og strittende.

Dansk Ornitologisk Forening opfordrer alle hække-ejere til at vente med at klippe hækken til efter 1. august.

Du bør også vente med at fælde eventuelle træer og buske, advarer foreningen ifølge TV2 Lorry.

Der er nemlig mange fuglearter på denne tid af året, og flere småfugle som solsorte og gærdesangere har hækken som yndlingssted til at yngle.

Annonce:

- Hvis man klipper hæk i maj og juni, kan man komme til at skade ynglefuglene direkte ved at ødelægge deres rede. Æg eller unger. Indirekte gør man også skade, fordi man risikerer at gøre hækken så åben, at rovfugle, kragefugle eller måske katte får lettere ved at finde fuglerederne, siger Knud Flensted, biolog i Dansk Ornitologisk Forening (DOF), til TV2 Lorry.

Ekstra fordel
Hvis haveejere har behov for at klippe hæk fra midten af juli, anbefaler Knud Flensted, at man gør det meget forsigtigt, og at man ser efter, hvor der er fuglereder.

Han understreger, at det jo er en fordel for haveejere, at man samtidig med at tage hensyn til fuglelivet kan slippe af sted med at lave så lidt som muligt havearbejde i den første del af sommeren. Han anbefaler, at man, hvis det er muligt, også undgår at fælde træer og buske fra 1. marts til 31. august.

- Der er også den ekstra fordel ved at vente med sin hækklipning til august, at man med de fleste typer af hække så kan nøjes med at klippe denne ene gang i sæsonen, siger Knud Flensted.

Læs også hvordan du slipper af med mos i græsplænen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: