Annonce:
Annonce:

Derfor døde 21-årig isbjørn af sorg

En isbjørn fra San Diego SeaWorld døde pludselig få uger efter, at den var blevet adskilt fra en anden isbjørn, som den havde tilbragt hele sit liv sammen med

Her ses den ensomme isbjørn Szenja, der angiveligt er død af sorg efter at være blevet adskilt fra sin ledsager gennem 20 år, isbjørnen Snowflake. (Foto: AP)
Her ses den ensomme isbjørn Szenja, der angiveligt er død af sorg efter at være blevet adskilt fra sin ledsager gennem 20 år, isbjørnen Snowflake. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Den berømte isbjørn Szenja fra dyreparken San Diego Seaworld i USA er netop død kun 21 år gammel. Dødsfaldet kom meget pludseligt og overraskende kun få uger efter, at Szenja blev adskilt fra isbjørnen Snowflake, der var blevet sendt afsted til Pittsburgh Zoo i forbindelse med et parringsprogram, hvor man forsøgte at få flere små isbjørne til verden.

Isbjørnene levede sammen i 20 år
Hun-isbjørnene Szenja og Snowflake har siden 1997 tilbragt hele deres liv sammen i deres indhegnede isbjørnegrotte i San Diego Seaworld. En af teorierne til Szenjas pludselige dødsfald peger naturligvis også på, at Szenja simpelthen er død af sorg over adskillelsen fra Snowflake.

Allerede for en uge siden opdagede dyrepasserne, at Szenja havde mistet appetitten og det meste af sin energi. Og nu er Szenja død - måske af sorg.

Annonce:

Protester mod adskillelsen
Da planerne om at skille de to isbjørne ad blev kendt var der tusindvis af protester samt en underskriftsindsamling, der tryglede om ikke at adskille de to isbjørne. Her blev det blandt andet udtrykt, at det var en både unødvendig og ond handling set i lyset af, at 60 procent af alle isbjørne-unger født i fangenskab dør.

Som en interessant detalje kan det nævnes, at Snowflake også i 2014 blev sendt til Pittsburgh Zoo i forbindelse med et parrings-program. Men dengang fik Szenja lov til at rejse med sin gode veninde, isbjørnen Snowflake.

Vicepræsidenten for San Diego Seaworld Al Garver er kommet med følgende udtalelse i forbindelse med dødsfaldet:

- Szenja var et elsket medlem af vores store dyrefamilie, så det er en meget sørgelig dag for os. Szenja har rørt hjerterne hos tusindvis af mennesker, der har holdt af hende gennem to årtier. Men også de mange millioner gæster, der har set hende her i dyreparken gennem de sidste 20 år.

Szenja døde af et knust hjerte
Fra dyreværnsorganisationen PETA er præsidenten Tracy Remain sikker på, at Szenja døde af et knust hjerte - altså af sorg:

- Efter at været blevet adskilt fra sin ledsager gennem 20 år, da Seaworld sendte Snowflake til Pittsburgh Zoo, gjorde Szenja det som enhver anden også ville have gjort. Hun mistede alt håb og gav op.

Se i øvrigt her i Daily Mails artikel et billede, hvor Szenja og Snowflake ses sammen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: