Annonce:
Annonce:

Derfor elsker din kat små lukkede rum

Forskere har flere gode teorier der forklarer, hvorfor katte elsker at gemme sig i kasser og andre små lukkede rum

Her kan du se beviset på, at katte elsker at gemme sig i kasser og andre lukkede rum (musik: http://www.bensound.com)
Annonce:
Følg Samfund

Som enhver katte-ejer ved elsker kæledyrene, at gemme sig og klemme sig ned i kasser af enhver art. Nu har en række forskere kigget nærmere på kattenes adfærd og har flere gode bud på, hvorfor katte elsker små lukkede rum. Det skriver Daily Mail.

Den umiddelbare indlysende - og mest populære teori - er at kattene instinktivt søger små lukkede rum, fordi det giver dem beskyttelse mod større rovdyr. En kat kan sove et sted imellem 18 og tyve timer i løbet af et døgn og har derfor brug for at sikkert gemmested, mens de hviler sig.

TV: Kat får nok: Angriber syngende ejer

En undersøgelse - foretaget af dyrlægen Claudia Vinke ved Utrecht University - viser desuden, at en kat med adgang til en kasse - eller lignende - er mindre stresset end en kat uden adgang til et lille lukket rum.

Annonce:

Vinkes undersøgelse er baseret på studier af katte i dyreinternater og konkluderer, at katte med adgang til en kasse, vænner sig hurtigere til deres nye omgivelser, fordi ophold i kassen fungerer som en slags krise-håndtering for katten.

Som sine artsfæller sover denne kat helt fantastisk i en lille papæske. (Foto: All Over Press).
Som sine artsfæller sover denne kat helt fantastisk i en lille papæske. (Foto: All Over Press).
 

En tredje teori beskrives i afhandlingen - 'The Domestic Cat: The Biology of its Behaviour' - fra universitetet i Cambridge. Her konkluderer man, at katten også bruger kassen for at undslippe uønsket opmærksomhed. Rapporten vurderer, at katten ikke er i besiddelse af særlig gode evner til at håndtere konflikt situationer og derfor bruger kassen til at undgå situationer, den ikke bryder sig om.

Nu kommer frosten - hold katten inde

Endelig peger en fjerde teori på, at kattene instinktivt bruger små lukkede rum for at holde sig varme. Kassen fungerer altså som en slags isolering, hvor katten kan nyde en højere temperatur.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: