Derfor er brystvorter forbudt på Instagram

Instagrams administrerende direktør har afsløret, hvorfor det sociale medie ikke tillader brystvorter. Og skyder skylden i retning af en anden teknologisk gigant

Miley Cyrus er blandt de kendisser, der har fundet kreative måder, hvorpå hun kan omgås Instagrams brystvorte-forbud. (Foto: Karly Domb Sadof/AP og Instagram)
Miley Cyrus er blandt de kendisser, der har fundet kreative måder, hvorpå hun kan omgås Instagrams brystvorte-forbud. (Foto: Karly Domb Sadof/AP og Instagram)

Ingen brystvorter på Instagram. Et faktum, der gennem den seneste tid er blevet sat spørgsmålstegn ved - både af kendisser som Miley Cyrus og Rihanna og af almindelige dødelige. Bl.a. har hashtagget #FreetheNipple sat fokus på forbuddet, der kun gælder kvinders brystvorter - ikke mænds.

Tidligere på måneden afslørede Instagrams administrerende direktør dog, hvad forbuddet skyldes. Synderen er Apple.

 

Se også: Popikon flasher forbudte vorter på nettet

Ifølge direktør, Kevin Systrom, er det Apples strenge retningslinjer, som betyder, at kvinder ikke kan vise deres brystvorter på Instagram. Hvis de gør det, bryder det nemlig med Apples retningslinjer, og det kan betyde, at Instagram fjernes fra Apples App Store.

Her kan du se en perlerække af Miley Cyrus' saftige privatbilleder

I Apples App Store er nøgenhed forbudt med mindre det drejer sig om apps, der er forbudt for unge under 17 år, skriver Review Guidelines ifølge The Independent. Og da Instagram gerne vil nå ud til så mange brugere som muligt, vil det være dumt at indføre en aldersgrænse, som udelukker de unge brugere under 17 år, forklarede Kevin Systrom.

Instagrams eksisterende aldergrænse er 12 år. En aldersgrænse, der beskrives således: 'Kan indeholde hyppige og stærke tegneserier, fantasi eller realistisk vold, mild eller sjældne modne eller suggestive temaer... som ikke er egnede for børn under 12 år.'

Se også: Dette hashtag er nu forbudt på Instagram

Ifølge Instagrams basisregler for brugen af app'en må brugere ikke uploade nøgenbilleder, billeder med delvis nøgenhed, pornografiske eller seksuelt ladede billeder.

Til gengæld er det tilladt at uploade billeder af ar efter operationer, hvor kvinder har fået fjernet brysterne, ligesom det er tilladt at uploade billeder af kvinder, der ammer. Nøgenhed på fotografier af malerier eller skulpturer er også tilladt. Der har dog været tilfælde af, at billederne der hørte ind under disse kategorier, alligevel er blevet bortcensureret.

Se også: Dette billede blev forbudt på Instagram - forstår du hvorfor?

6 kommentarer
Vis kommentarer