Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Derfor er det sundt at sove længe

Får du at vide, at du er doven, når du bliver under dynen til langt ud på dagen? Her er et godt svar

Slog du øjnene op med et ’jeg gider ikke op!’ her til morgen, så er her gode nyheder til dig.

Ny forskning fra University of Colorado Boulder, som er offentliggjort hos Diabetes Care, peger nemlig på, at det er sundt at sove længe.

Se også: Derfor sover nogle mindre end dig

Forskerne fandt 19 unge, raske mænd, og beordrede dem i første omgang til ikke at sove mere end 4,5 timer i fire nætter i træk. De efterfølgende to nætter sov de samme mænd i henholdsvis 12 og 10 timer.

De første fire nætter betød den meget mangelfulde søvn, at de unge mænds cellers insulinfølsomhed blev reduceret med 23 procent. Men med to nætter med ekstra lang søvn blev det vendt med halvdelen af reduktionen.

Se også: Derfor må dit kæledyr gerne sove i sengen

- Et typisk spørgsmål er hvorvidt og hvor hurtigt et individ kan komme sig over de negative effekter, søvnmangel har på glukose-balancen. Vi har demonstrereret, at to nætters genopbygningssøvn med gennemsnitligt omkring 10 timer efter fire nætters søvnbegrænsning hos raske, unge mænd er tilstrækkeligt til at forbedre insulinfølsomheden, siger Josiane Broussard, som er en af forskerne bag undersøgelsen.

Se også: Derfor skal du børste tænder i mørke

Hun og resten af holdet arbejder nu på at finde ud af, hvad de nye opdagelser kan betyde for forebyggelse og behandling af type 2-diabetes.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen