Annonce:
Annonce:

Derfor er kinesisk rigmand forsvundet

Guo Guangchangs firma har udsendt en pressemeddelelse om årsagen til rigmandens pludselige forsvinden

Den 48-årige Guo Guangchang blev i år opført som nummer 17 på Kinas Hurun-liste over landets rigeste. Kinas indenrigsministerium kender imidlertid ikke til sagen, fortalte en talsperson tidligere fredag. (Foto/Video: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Det har vakt stor mystik og undren både i Kina og i udlandet, at den 48-årige rigmand Guo Guangchang ikke har været set siden torsdag i sidste uge.

Her forsvandt formanden for Fuson Group, der er et af Kinas største konglomerater, og siden da havde det angiveligt ikke været muligt for firmaet at komme i kontakt med ham.

Nu har Fuson Group dog meldt ud, hvorfor formanden var forsvundet - om end det ikke opklarer mysteriet fuldstændig.

- Hr. Guo er i øjeblikket i gang med at assistere i visse undersøgelser, der bliver udført af Kinas juridiske myndigheder, lyder det blandt andet i pressemeddelelsen på børsen.

Annonce:

- Hr. Guo kan stadig deltage i at træffe beslutninger for Fuson Group på ordentlig vis. Det er synspunktet fra direktionen i Fosun Group, at disse undersøgelser ikke har haft nogen væsentlig negativ påvirkning på Fosun Groups økonomi eller drift. Driften af Fosun Group fortsætter som normalt, skriver firmaet videre.

Mysterium ryster Kina: Flere magtfulde rigmænd forsvundet

Bliver ikke selv efterforsket
Efter formandens forsvinden var flere af Fuson Groups datterselskabs aktier i Hong Kong blevet suspenderet, men de vil igen blive handlet som normalt fra på mandag, hvor børsen åbner igen.

Guo Guangchang besidder aktiemajoriteten i firmaet, men eftersom han ikke deltager i virksomhedens daglige drift, betyder hans fravær ifølge virksomheden selv ingenting.

Præcis hvad undersøgelserne, som Guo deltager i, går ud på, er endnu uvist, men flere har mistænkt, at han har været mål for en kampagne mod korruption, som er iværksat af den kinesiske præsident, Xi Jinping.

Ifølge BBC er der meget, der tyder på, at han ikke selv bliver efterforsket af myndighederne, men at han blot bidrager til en større efterforskning, hvis mål dog endnu er uvist.

Annonce:

Tidligere på året er andre kinesiske forretningsmænd også forsvundet. Her var forklaringen, at de enten selv var under efterforskning, eller at de bidrog til en statslig efterforskning.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: