Derfor forsvinder din kat, når den skal dø

Katte har det med at forsvinde, når de skal dø, og det har undret en bruger på Quora

Katte forsvinder, når de skal dø, fordi deres instinkter fortæller dem, at de er sårbare, og skal beskytte sig mod deres fjender. Katten på billedet tager sig dog bare en lur. Foto: Nikita Buida
Katte forsvinder, når de skal dø, fordi deres instinkter fortæller dem, at de er sårbare, og skal beskytte sig mod deres fjender. Katten på billedet tager sig dog bare en lur. Foto: Nikita Buida

Har du nogensinde oplevet, at din kat forsvandt for at lægge sig til at dø et ensomt sted?

En bruger på spørgsmål-svar siden Quora har i hvert fald undret sig over spørgsmålet om, hvorfor katte forsvinder, når de skal dø.

Blandt de mange svar på spørgsmålet har Logan Forbes, der er ekspert i katte psykologi og adfærd, forklaret sammenhængen og svaret er angiveligt at finde i katten ældgamle instinkter og ensomme natur.

- Selvom katte nogle gange lever i kolonier, så kan de ikke regne med andre end dem selv, når de er pressede, skriver Logan Forbes på siden Quora som svar på spørgsmålet om, hvorfor katte forsvinder, når de skal dø.  

Instinktet slår ind
Ifølge Logan Forbes ved katten instinktivt, når den er sårbar og for svag til at forsvare sig mod rovdyr eller andre katte. Derfor søger de ly, for at beskytte sig selv i de situationer.

At en syg kat forsvinder er derfor ikke ensbetydende med, at den ved, at den er ved at dø, men at den er svag og søger i dækning, og derfor vil man ifølge Logan Forbes også kunne opleve, at katten forsvinder, når den skal til at dø, fordi den på det tidspunkt er for svag til at forsvare sig selv.

Logan Forbes har selv ejet en kat, der søgte ly, da den var døden nær.

- Jeg vidste han (katten, red.) var syg, men over natten ændrede alt sig, skriver Logan Forbes om sin kats forsvinden.

- Efter at have ledt efter ham i timevis, fandt jeg ham under ovnen i så lille et rum, man man næsten ikke kunne komme derind.

Katten vendte ikke engang hovedet, da Logan fandt den, og den var for svag til at drikke eller spise noget. Efter et døgn havde den døende kat stadig ikke flyttet sig fra sit skjul.

- Jeg ved ikke, om han vidste, at han var døden nær, men han vidste i hvert fald, at han ikke var i stand til at leve, skriver Logan Forbes afslutningsvist i sit svar.

Logan blev ved sin kats side indtil det sidste, og behandlede den med stor omsorg. Men ifølge en ny personlighedsundersøgelse har huskatte en uhyggelig og mørk side. Forskere mener nemlig, at din kat planlægger at slå dig ihjel.

Ifølge en ny personlighedsundersøgelse planlægger din kat at dræbe dig.
Ifølge en ny personlighedsundersøgelse planlægger din kat at dræbe dig.
 

58 kommentarer
Vis kommentarer