Derfor har 15.000 nordmænd meldt sig ud af kirken på få dage

Lidt over 15.000 nordmænd har på bare fire dager meldt sig ud den norske kirke

I alt har mere end 24.000 nordmænd meldt sig ud af kirken i år. (Foto: Lærke Posselt)
I alt har mere end 24.000 nordmænd meldt sig ud af kirken i år. (Foto: Lærke Posselt)
Følg Samfund

15.053 personer har på fire dager meldt sig ud af kirken i norge. Den simple forklaring på flugten fra institutionen er den nye mulighed for at melde sig ud på de norske kirkers hjemmesider. Det skriver nettavisen.no.

Den elektroniske udmelding fik hele 10.854 til at melde sig ud første dag, mens kun 549 har benyttet sig af den lignenede digitale mulighed for at tilmelde sig.

- Vi var forberedt på et betydeligt antal udmeldinger og har stor respekt for det enkelte menneskes valg. Disse signaler tager vi alvorligt. Vores opgave fremover er at give det kristne budskab videre og på den måde formidle, hvilken vigtig plads kirken kan have i menneskers liv, siger ledende biskop i Den norske kirske Helga Haugland Byfuglien.

Baptister vil kappe bånd til staten på grund af imamlov

Direktør i det norske Kirkerådet tror, at de mange udmeldinger på første dag skyldes, at mange havde besluttet sig for at gøre det der.

– Selv om det aldrig har været svært at melde sig ud af kirken, har mange ladt være med at sende udmeldningsskemaer eller rette fejl i registreret. Denne selvbetjeningsløsning har gjort det enklere at melde sig ud, siger direktøren.

Meld dig til præsten
Ifølge folkekirken.dk skal man tage kontakt til præsten eller kirkekontoret i sit sogn, hvis man ønsker at melde sig ud. Man kan henvende sig personligt eller skriftligt og skal oplyse, hvor og hvornår man er født og døbt. Oplysningerne kan man finde på sin af fødsels- og dåbsattest. Hvis man er under 18 år, skal indehaveren af forældremyndigheden træffe beslutningen.

Kirkebogsføreren registrerer derefter udmeldelsen i kirkebogen, og den bliver automatisk registreret i CPR-registret. Man får derefter tilsendt en ny fødsels- og dåbsattest med en påtegning om, at man er udtrådt af folkekirken, og hvornår det er sket. Når du er meldt ud, skal du ikke længere betale kirkeskat.

bør

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+