Derfor har Vibekes hunde en gul sløjfe på

Hvis du møder en hund med en gul sløjfe på hundesnoren, så er det en god idé at være ekstra opmærksom

Vibeke Kingo Damgaard opfordrer alle til at være ekstra påpasselig, når de møder en hund med en gul snor. Foto: Privatfoto
Vibeke Kingo Damgaard opfordrer alle til at være ekstra påpasselig, når de møder en hund med en gul snor. Foto: Privatfoto

Elsker du at klappe hunde, når du møder dem, eller synes du, at din egen hund skal have lov til at hilse på de andre firbenede venner, I møder på jeres tur, så kan det være en god idé at tænke sig om en ekstra gang.

Det er nemlig langt fra alle hunde, der er lige glade for mødet med andre hunde og mennesker.

Vibeke Kingo Damgaards hund Alex er en af de hunde, der ikke logrer af begejstring, når andre løse hunde farer mod ham.

- Da han var et år blev han bidt af en anden hund. Den samme hund bed ham så igen halvandet år efter, og de oplevelser har sat sig i ham, forklarer hun til Ekstra Bladet.

Signal til andre
Derfor har hun en gul sløjfe på Alex' hundesnor, når de er ude og gå. Det skal signalere hundeejere og andre forbipasserende om, at Alex ikke nødvendigvis er helt tryg ved, at de kommer for tæt på ham.

- Han kan godt synes, at det kan være vanskeligt, når der kommer en anden hun styrtende hen mod ham, uanset om det er hund med store eller små poter, siger Vibeke Kingo Damgaard.

Der kan dog være mange gode grunde til at hundeejere vælger at sætte en gul sløjfe på hundesnoren. Det kan for eksempel være en tæve, der er i løbetid, eller en hund der er i træning, og som ikke skal forstyrres hele tiden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Selvom Vibeke har brugt en gul sløjfe på sine to hunde de sidste tre år, så har det ikke hjulpet.

- Jeg tænker, at meget af det er uvidenhed.

- Selvom folk råber, at deres hunde ikke gør noget, når de uden snor farer mod min hund, så er det jo ikke ensbetydende med, at min hund, synes det er hyggeligt.

Kendskab skal udbredes
Vibeke Kingo Damgaard understreger, at hun godt er klar over, at folk ikke sender deres hunde over i hovedet på en anden hund, hvis de tænker, at det kan skabe en dårlig situation.

- Men jeg synes, det er vigtigt at vi får udbredt, hvad en gul sløjfe betyder. Jeg plejer at beskrive det sådan her: jeg går jo heller ikke og krammer alle de mennesker, jeg møder på gaden, bare fordi jeg kan.

Det var hendes hundetræner, der introducerede Vibeke for den gule sløjfe, men for at det skal have den ønskede effekt, er det ikke kun andre hundeejere, der skal vide, hvad sløjfen betyder, mener hun.

- Jeg er for eksempel ikke interesseret i at alle børn klapper min hundehvalp, når jeg træner den på gågaden. Hvis de vidste, at de skulle lade være med det, når den har en gul sløjfe på, så ville det være meget nemmere.

Ifølge DR blev sløjfen opfundet i Sverige i 2012.

Samfund - 7. nov. 2018 - kl. 16:44 Murray den 'grimme hund' blev efterladt på strand: Nu har den endelig fået et hjem

Se også: Efter 30 års kamp: Her er Danmarks nye hunderace

Samfund - 31. okt. 2018 - kl. 14:41 Trods dyrlægers advarsel: Derfor sprayer Charlotte cannabis i hunden

105 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere