Derfor hjalp jeg Zascha hjem til jul

Goulam Freed er manden bag den indsamling, der sikrer, at danske Zascha kan holde jul med sin familie, efter hun blev droppet af sin engelske kæreste

Zascha Friis fik uventet hjælp fra Goulam Freed, da hun pludselig uden planer for juledagene. (Privatfotos)
Zascha Friis fik uventet hjælp fra Goulam Freed, da hun pludselig uden planer for juledagene. (Privatfotos)

Hvad gør man, hvis man sidder i England og pludselig ikke har planer i juledagene, efter ens kæreste er skredet to uger før jul?

23-årige Zascha Friis, som er fast bosat i byen High Wycombe, besluttede sig for at finde noget velgørenhed, hvor hun kunne hjælpe til juleaften.

 

Men da hun spurgte efter et sted at gøre netop dette i byens lokale Facebookgruppe, tog samtalen hurtigt en anden drejning. For de lokale byboere synes ikke, Zascha skulle bruge julen uden sine kære omkring sig.

Særligt en af dem - 29-årige Goulam Freed - insisterede på, at den for ham fuldstændigt fremmede danske pige skulle hjem til familien i Danmark - og derfor startede han en indsamling, som skulle gå til Zaschas flybillet.

Zascha Friis kan fejre jul med sin mor og søster i Danmark - takket været en flok gavmilde englændere, som hun ikke kender. (Privatfoto) Samfund Julemirakel: Fremmede hjælper Zascha hjem til jul

- For at være helt ærlig, så ville jeg hjælpe alle, der var i nød - uanset om det er en fremmed eller nogen, jeg kender, siger Goulam Freed til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Jeg så hendes status på Facebook og fik med det samme lyst til at hjælpe, for det er ikke rart at være væk fra sin familie - især i julen. Og så gik pludselig stærkt og er blevet til noget helt fantastisk, siger Goulam Freed.

Zascha Friis og Goulam Freed mødtes søndag for første gang. Men allerede inden da havde Zascha formentlig et temmelig godt indtryk af Goulam. (Privatfoto)
Zascha Friis og Goulam Freed mødtes søndag for første gang. Men allerede inden da havde Zascha formentlig et temmelig godt indtryk af Goulam. (Privatfoto)
 

Han fortæller, at flere end 100 mennesker har smidt penge i puljen, som er på over 800 pund (mere end 7500 kroner) og stadigt stigende. Flybilletten tur/retur til København kostede 340 pund, og derudover har Zascha fået til taxaen til lufthavnen.

De resterende penge - fortsat uvist hvor mange, da beløbet fortsat stiger - kommer til at gå til lokal velgørenhed.

Zascha Friis, der arbejder som barnepige, flyver hjem om morgenen den 24. december og tager tilbage til England den 28.

- Jeg er helt vildt overrasket. Tænk, at alle de her mennesker, som jeg ikke kender - og som aldrig har mødt mig - gerne vil hjælpe mig. Det er helt fantastisk, siger Zascha Friis til Ekstra Bladet.

Har du oplevet noget lignende? Så send en mail til stes@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer